PRESSEINVITATION: 8.000 børn til Skole OL-finale med besøg af kronprins og minister

Østerbro Stadion danner olympisk ramme for 8.000 børn, der dyster om at vinde Skole OL 2016. H.K.H. Kronprins Frederik åbner stævnet den 7. juni, mens minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby, deltager den 9. juni.
2. jun 2016
Østerbro Stadion danner olympisk ramme for 8.000 børn, der dyster om at vinde Skole OL 2016. H.K.H. Kronprins Frederik åbner stævnet den 7. juni, mens minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby, deltager den 9. juni.
Med under 60 dage til OL kommer det til at emme af OL, når Skole OL-finalerne afvikles på Østerbro Stadion i København den 7.-10. juni. Der er indmarch, ilden tændes, og der er medaljer på spil. Der er således ’næsten’ tale om en generalprøve for OL i Rio den 5.-21. august.

Finalestævnet er kulminationen på 31 lokale Skole OL-stævner i hele landet. Her har over 50.000 elever fra landets 4.-7. klasser konkurreret i løb, spring og kast for at blive blandt de 8.000 bedste, der dyster i finalen.

Finalestævnet er opdelt med en dag for hvert klassetrin. De fire dage begynder kl. 9.00 med indmarch, nationalsang og tænding af Skole OL-ild. Herefter konkurrerer klasserne i løb, spring og kast samt et indledende motionsløb på to kilometer.

Pressen inviteres til at dække finalestævnet. Tirsdag og torsdag er følgende gæster til stede fra kl. 9.00:
  • Tirsdag den 7. juni for 4. klasser. Åbningstalere: DIF’s formand Niels Nygaard, overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen og H.K.H. Kronprins Frederik. 
  • Torsdag den 9. juni for 6. klasser. Åbningstalere: Minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby, og kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen. 
I løbet af Skole OL-finalerne vil flere tidligere/kommende OL-atleter deltage sammen med børnene og dele medaljer ud. Det drejer sig blandt andre om banecykelrytteren Rasmus Quaade og roerne Anne Lolk og Juliane Elander Rasmussen.

Program tirsdag den 7. juni
9.00 Indmarchen begynder
9.10 Åbning ved speakerne (fra TV 2)
9.15 Danseshow
9.20 Korte åbningstaler a to minutters varighed; herunder H.K.H. Kronprins Frederik
9.23 Den olympiske ild tændes
9.26 Nationalsang
9.28 Opvarmning
9.40 2 km motionsløb (H.K.H Kronprins Frederik skyder løbet i gang)
9.47 De første løbere kommer i mål
10.00 Motionsløbet lukker
10.05 80 m løb, længdespring og kast med hylere sættes i gang
10.30 Præmieoverrækkelse 2 km motionsløb – præmier overrækkes af H.K.H. Kronprins Frederik
10.50: H.K.H. Kronprins Frederik forlader stadion
Skole OL fortsætter til kl. 15.30 med konkurrencerne

Tv og fotografer kan tage billeder af H.K.H. Kronprins Frederik ved ankomst og i løbet af stævnet, men ikke når H.K.H. Kronprins Frederik opholder sig i VIP-teltet.

Program torsdag den 9. juni
9.00 Indmarchen begynder
9.10 Åbning ved speakerne (fra TV 2)
9.20 anseshow
9.20 Korte åbningstaler a to minutters varighed; herunder minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby og kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen
9.23 Den olympiske ild tændes
9.26 Nationalsang
9.28 Opvarmning
9.40 2 km motionsløb (ministeren skyder løbet i gang)
9.47 De første løbere kommer i mål
9.50 Ministeren snakker med eventuel presse, mens løberne kommer i mål
10.00 Motionsløbet lukker
10.00 Ministeren forlader stadion
Skole OL fortsætter til kl. 15.30 med konkurrencerne

Om Skole OL
Skole OL er OL i børnehøjde med atletikdiscipliner tilpasset målgruppen, som er børn i 4.-7. klasse. Skole OL hylder de olympiske værdier herunder fællesskab, venskab og fair play. Der er store ambitioner med Skole OL, som ikke mindst skal ses i lyset af folkeskolens 45 minutters idræt og bevægelse om dagen.

Skole OL er Danmarks officielle olympiske aktivitet for børn. Første Skole OL var i 2009. Se mere på www.skoleol.tv2.dk

Danmarks Idrætsforbund (DIF), Dansk Atletik Forbund og TV 2 står bag Skole OL, som støttes af TrygFonden og Nordea-fonden.

Tilmelding

Pressetilmelding senest mandag den 6. juni kl. 12.00 til Jakob Draminsky, jdr@dif.dk, 28893678. Du bedes oplyse, hvilken dag du deltager. Mødetid for pressen om tirsdagen er kl. 8.45 ved tribunen på Østerbro Stadion.