Traditionsrig 49er-båd klar til Rio

Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck er trods en kort forberedelsesperiode klar til at forsvare 49er-bådens stolte traditioner ved OL i Rio.
23. maj 2016
Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck er trods en kort forberedelsesperiode klar til at forsvare 49er-bådens stolte traditioner ved OL i Rio.

Med henholdsvis OL-guld i 2008 og OL-bronze i 2012 er det ikke hvilken som helst båd, der nu for alvor kan sætte sejl mod Rio. DIF’s bestyrelse har nemlig udtaget sejlsportslandets 49er-båd – bestående af Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck – til OL i Rio.

De to atleter blev bragt sammen i foråret, da der opstod komplikationer i den tidligere 49er-besætning, men på kort tid er det lykkedes Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck at sejle sig ind i verdenstoppen – senest dokumenteret ved en 2. plads ved world cuppen i franske Hyéres. For Jonas Warrers vedkommende bliver det hans andet OL, mens det er første gang, at Christian Peter Lübeck repræsenterer Danmark ved et OL.

Sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, siger: 

”Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck har ikke samarbejdet så længe, og det betyder, at det er nogle lidt andre ting, vi arbejder med i træningen, end man normalt ville gøre på det her tidspunkt. Derfor er det heller ikke så let at spå om, hvordan det kommer til at gå i Rio, men umiddelbart peger samarbejdet i den rigtige retning, og en top 5 placering virker realistisk.”  

I DIF ser OL-holdets chef de mission, Morten Rodtwitt, frem til at få 49eren med til Rio. 

”49eren er en båd med masser af traditioner, som har leveret store resultater til Danmark. Alle husker jo det fantastiske drama i Beijing, hvor 49eren med Jonas Warrer og Martin Kirketerp vandt guld. Nu kommer Jonas Warrer med igen sammen med sin nye makker Christian Peter Lübeck, og det lover godt. Det er flot, at man på kort tid har fået søsat en 49er-båd med en ny konstellation, som trods den kort forberedelsestid ser ud til at have gode muligheder for en god placering i Rio,” siger Morten Rodtwitt.  Han bakkes op af Team Danmarks direktør, Lone Hansen:

” Rammer Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck deres topniveau, kan vi håbe på, vi endnu engang skal sidde helt ude på stolekanten, når medaljerne skal fordeles. Hvis alt flasker sig har de potentialet til at blande sig blandt de bedste til OL. Det er imponerende, når man tager i betragtning, hvor kort tid de har haft sammen i båden, og det er et udtryk for det meget høje niveau, der er i dansk sejlsport. Et niveau, som er båret af en stærk kultur, dygtige trænere og sportschef, som fortjener anerkendelse for at udvikle dansk sejlsport, så vi i dag er en af verdens bedste sejlsportsnationer,” siger Lone Hansen.

Fakta om Jonas Warrer:

Alder: 37 år 
Disciplin: 49er, rorsmand 
OL-deltagelse: 
Bedste resultat: OL-guld i 2008, VM-sølv i 2014

Fakta om Christian Peter Lübeck:
Alder: 25 år 
Disciplin: 49er, gast 
Bedste resultat: VM sølv (U24 VM) 

Fakta om OL i Rio:

5.-21. august 2016
DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 120 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen.

Atleter udtaget til OL:


Atletik: 
Sara Slott Petersen, Andreas Bube, Stina Troest, Abdi Ulad, Anna Holm Baumeister, Jessica Dreskau-Petersson

Bordtennis:
Jonathan Groth

Brydning:
Mark O. Madsen

Kajak:
René Holten Poulsen

Roning:
Anne Lolk, Juliane Elander Rasmussen, Anne Dsane Andersen, Lærke Berg Rasmussen, Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen, Jacob Barsøe, Jacob Søgaard

Sejlsport:
Jena Mai Hansen, Katja Salskov-Iversen, Anette Viborg, Allan Nørregaard, Jonas Høgh-Christensen, Michael Hansen, Anne-Marie Rindom, Lærke Buhl-Hansen, Sebastian Fleischer, Jonas Warrer, Christian Peter Lübeck. 

Skydning:
Jesper Hansen, Stine Nielsen, Torben Grimmel

Svømning:
Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen, Viktor Bromer, Anton Ørskov Ipsen, Mads Glæsner, Pál Joensen, Pernille Blume, Anders Lie, Daniel Skaaning, Søren Dahl, Magnus Westerman