Yderligere otte svømmere OL-klar

Danmark er nu oppe på at have 13 svømmere klar til OL, efter at syv herrer og en enkelt kvinde i dag er blevet udtaget.
11. maj 2016
Danmark er nu oppe på at have 13 svømmere klar til OL, efter at syv herrer og en enkelt kvinde i dag er blevet udtaget.
I forvejen var Jeanette Ottesen, Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis og Viktor Bromer udtaget til OL i Rio. Der kan nu føjes yderligere otte navne til den liste, så dansk svømning er oppe på 13 olympiske deltagere – tre mere end for fire år siden i London. Det drejer sig om Anton Ørskov Ipsen, Mads Glæsner, Pál Joensen, Anders Lie, Daniel Skaaning, Søren Dahl og Magnus Westerman samt Pernille Blume.

For sidstnævnte, der har flere VM- og EM-medaljer på CV’et i holdkap, var deltagelsen dog alvorligt i fare det seneste år. Pernille Blume mistede motivationen og lysten i en sådan grad, at hun måtte holde pause fra træningen. Først for tre måneder siden vendte den 21-årige svømmer for alvor tilbage til træningsbassinet.

”Jeg var kørt død i svømningen og følte ikke længere, jeg havde mig selv med i det. Det var en følelse af, at en masse andre personer i meget lang tid havde bestemt for meget over min svømning og taget beslutninger for mig. Så jeg var nødt til at trække mig tilbage og mærke efter i mig selv, hvor meget jeg gerne ville min svømning,” siger Pernille Blume om forløbet.

Pernille Blume har fået mere fokus på disciplinen 50 meter fri, hvor hun tidligere satsede mere på den dobbelte distance. Det har været en god beslutning af flere grunde. Den nye udfordring har været en medvirkende årsag til, at hun igen trives med sin svømning. Og tiderne har været gode. Således vandt hun 50 meter fri ved Danish Open i en tid, der kun var 7 hundrededele fra Jeanette Ottesens danske rekord.

”Der er mange ting, som er ændret, siden jeg er kommet tilbage. Den største ændring er dog mig selv og min tilgang til sporten. Jeg har lært, at stole 100 procent på mig selv, og hvad min krop fortæller mig. Udover det har jeg et rigtig godt samarbejde med min træner, som er god til at lytte og være åben omkring tingene, så vi kan få det mest optimale ud af mig og min sport,” siger Pernille Blume.

Skal lykkes i olympisk sammenhæng
Det var ikke kun Pernille Blume, der fik det optimale ud af sig selv ved Danish Open i Bellahøj. Anton Ørskov Ipsen og Mads Glæsner klarede OL-kravet på 400 meter fri, og færøske Pál Joensen, der under OL stiller op for Danmark, kom under krav-tiden på 1500 meter fri. Desuden blev der sat navn på de fire, som skal besætte herrernes 4x200 meter fri.

Sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, ser frem til at følge de otte svømmere frem mod og under OL i Rio.

”For denne gruppe svømmere er forventningen, at de lykkes med at levere præstationer på et højere niveau, end det de er kvalificeret på. Det er det, som er i fokus på nuværende tidspunkt – at kunne realisere det potentiale disse svømmere har i en olympisk sammenhæng. Lykkes det, er jeg ret sikker på, at vi i denne gruppe af svømmere også vil se nogle interessante sportslige markeringer i Rio,” siger Lars Green Bach.
Også den danske OL chef de mission, Morten Rodtwitt, ser frem til at følge danskerne under konkurrencerne i det olympiske bassin.

”Med de otte, vi udtager i dag, er vi i alt oppe på 13 danske svømmere ved dette OL. Det er imponerende i en sportsgren, hvor vi ved, at den internationale konkurrence er benhård. Det er en god blanding af debutanter og rutinerede folk, som bliver interessant at følge – ikke mindst holdkapperne, som altid er et spektakulært tilløbsstykke,” siger Morten Rodtwitt.

Team Danmarks direktør Lone Hansen er imponeret over Pernille Blumes form efter hendes midlertidige stop. Det viser hvilket potentiale, hun rummer, fortæller Lone Hansen.

”Det er et virkelig flot comeback, Pernille Blume har leveret. Vi glæder os over, at hun har genfundet motivationen efter sin pause, og at hun nu bliver en del af det stærke hold af svømmere, der skal vise Danmark frem i OL-bassinet,” siger Lone Hansen.

Yderligere kommentarer:
Lars Green Bach, sportschef, Dansk Svømmeunion, 2920 6160, lgb@svoem.dk
Morten Rodtwitt, OL chef de mission, DIF: 43 26 20 78/29 37 09 16, mrt@dif.dk
Lone Hansen, direktør, Team Danmark: 60 38 25 27, loha@teamdanmark.dk

Billeder
Download billeder af svømmerne til redaktionelt brug (http://www.ol2016.dif.dk/da/presse/atletfoto)

Fakta om Anton Ørskov Ipsen
Alder: 21 år
Disciplin: 400 meter fri
OL-debutant

Fakta om Mads Glæsner
Alder: 27 år
Disciplin: 400 meter fri
Deltog ved OL i 2008 og 2012

Fakta om Pál Joensen
Alder: 25 år
Disciplin: 1500 meter fri
Deltog ved OL i 2012

Fakta om Pernille Blume
Alder:21 år
Disciplin: 50 meter fri, 4x100 meter medley
Deltog ved OL i 2012

Fakta om Anders Lie

Alder: 25 år
Disciplin: 4x200 meter fri
Deltog ved OL i 2012

Fakta om Daniel Skaaning

Alder: 22 år
Disciplin: 4x200 meter fri
Deltog ved OL i 2012

Fakta om Søren Dahl
Alder: 22 år
Disciplin: 4x200 meter fri
OL-debutant

Fakta om Magnus Westerman
Alder: 21 år
Disciplin: 4x200 meter fri
OL-debutant


Fakta om OL i Rio:
5.-21. august 2016
DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 120 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen.

Atleter udtaget til OL:

Mark O. Madsen, brydning
Jeanette Ottesen, svømning
Rikke Møller Pedersen, svømning
Lotte Friis, svømning
Mie Ø. Nielsen, svømning
Viktor Bromer, svømning
Anton Ørskov Ipsen, svømning
Mads Glæsner, svømning
Pál Joensen, svømning
Pernille Blume, svømning
Anders Lie, svømning
Daniel Skaaning, svømning
Søren Dahl, svømning
Magnus Westerman, svømning
Jesper Hansen, skydning
Stine Nielsen, skydning
Torben Grimmel, skydning
René Holten Poulsen, kajak
Jena Mai Hansen, sejlsport
Katja Salskov-Iversen, sejlsport
Anette Viborg, sejlsport
Allan Nørregaard, sejlsport
Jonas Høgh-Christensen, sejlsport
Michael Hansen, sejlsport
Anne-Marie Rindom, sejlsport
Anne Lolk, roning
Juliane Elander Rasmussen, roning
Anne Dsane Andersen, roning
Lærke Berg Rasmussen, roning
Jonathan Groth, bordtennis