Talent og medaljekandidat sætter kurs mod Rio

De to sejlere Anne-Marie Rindom og Michael Hansen er udtaget til OL.
9. maj 2016
De to sejlere Anne-Marie Rindom og Michael Hansen er udtaget til OL.

Det stærke sejlsportslandshold, der skal repræsentere Danmark ved OL i Rio, får nu selskab af yderligere to sejlere. DIF’s bestyrelse har nemlig udtaget Anne-Marie Rindom (Laser Radial) og Michael Hansen (Laser Standard) til OL.  

Udtagelsen vækker glæde hos de to ambitiøse atleter, som på visse punkter minder om hinanden.  Og så alligevel ikke. Anne-Marie Rindom har været afsted til OL tidligere og må efter en flot sæson betegnes som medaljekandidat i Rio, mens Michael Hansen er OL-debutanten og talentet, der stille og roligt har sejlet sig ind i OL-varmen.

Michael Hansen siger:

”Det bliver stort at komme til OL, og jeg vil gøre alt for at levere en god præstation. Det bliver dog næppe til en placering helt i toppen, men jeg skal suge en masse OL-erfaring til mig, og så står jeg forhåbentligt i Tokyo i 2020 med en potentiel chance for at tage en medalje.”

OL-erfaring har Anne-Marie Rindom en del af. Hun var med i 2012 i London, og de oplevelser, hun fik der, skal nu bruges konstruktivt i Rio.

”Jeg synes godt, at jeg kan tillade mig at sige ’nu er det nu’ forstået på den måde, at jeg går efter en medalje i Rio. Men jeg ved naturligvis godt, at der er hård konkurrence i min klasse, og mange har i virkeligheden muligheden for at opnå en topplacering,” siger Anne-Marie Rindom, som er glad for at kunne sparre med laser-kollegaen Michael Hansen før og under OL.

”Vi kan ikke decideret træne sammen, men vi kan dele viden og tale teknik og strategi. Og generelt bakke hinanden op. Det betyder meget,” lyder det fra Anne-Marie Rindom.

DIF’s chef de mission, Morten Rodtwitt, ser også frem til samarbejdet mellem de to sejlere.

”Det er altid godt, når atleterne kan lære af hinanden ved et OL, og det er bestemt tilfældet i Anne-Marie Rindom og Michael Hansens tilfælde. De har hver deres udgangspunkt, når konkurrencerne begynder, men det bliver ekstremt spændende at følge dem begge. ”

Samme holdning har Team Danmarks direktør, Lone Hansen:

”Anne-Marie Rindom har med VM-guld og VM-bronze ved de seneste to verdensmesterskaber vist så tårnhøjt niveau, at hun kan kæmpe med om medaljerne til OL. Samtidig har hun præsteret gode resultater i Rio ved ’for-OL’ sidste år, så det er et godt farvand for hende. Jeg glæder mig også til at følge Michael Hansen. Det er første gang, han skal til OL, og han er lige som Anne-Marie Rindom oppe mod et hårdt felt, men der er en god kultur i dansk sejlsport, hvor man gør hinanden stærkere gennem samarbejde. Det vil forhåbentlig bringe begge sejlere langt i Rio,” siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

Yderligere kommentarer:
Morten Rodtwitt, OL chef de mission, DIF: 43 26 20 78/29 37 09 16, mrt@dif.dk
Lone Hansen, direktør, Team Danmark: 60 38 25 27 loha@teamdanmark.dk
Thomas Jacobsen, sportschef, Dansk Sejlunion: 29 16 09 20, thomas@sejlsport.dk

Fakta om Anne-Marie Rindom:  
Alder: 24 år
Klub: Horsens Sejlklub
Disciplin: Laser Radial   
Udvalgte resultater:
VM 2016: Bronze (Laser Radial)
VM 2015: Guld (laser Radial)
World Cup Miami 2015: Guld (Laser Radial)
EM 2009 Guld (Europajolle)  
Nomineret til Årets Sportsnavn i 2015


Fakta om Michael Hansen
Klub: Fredericia Sejlklub
Alder: 26 år
Disciplin: Laser Standard
Udvalgte resultater:
EM 2016: Nummer 49
EUROSAF 2016: Nummer 35

Pressebilleder af de to atleter kan downloades her:
Anne-Marie Rindom
Michael Hansen

Fakta om OL i Rio:
5.-21. august 2016
DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 120 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen.

Atleter udtaget til OL:
Mark O. Madsen, brydning
Jeanette Ottesen, svømning
Rikke Møller Pedersen, svømning
Lotte Friis, svømning
Mie Ø. Nielsen, svømning
Viktor Bromer, svømning
Jesper Hansen, skydning
Stine Nielsen, skydning
Torben Grimmel, skydning
René Holten Poulsen, kajak
Jena Mai Hansen, sejlsport
Katja Salskov-Iversen, sejlsport
Anette Viborg, sejlsport
Allan Nørregaard, sejlsport   
Jonas Høgh-Christensen, sejlsport
Anne-Marie Rindom, sejlsport
Michael Hansen, sejlsport
Anne Lolk, roning
Juliane Elander Rasmussen, roning
Anne Dsane Andersen, roning
Lærke Berg Rasmussen, roning

Yderligere oplysninger om atleter, idrætsgrene, kvalifikationer, billeder samt presseinformation kan findes på www.ol.dk. Forberedelserne kan også følges via Facebook (Danmark til OL) og Instagram (@danmarktilol). Du kan også følge #AllForRio på sociale medier, hvor du bl.a. også kan se forbund og atleters egne opslag