To DIF'ere får fornem pris

Den prestigefyldte Gerlev-pris gik i år til Preben Astrup og Lars Kruse for projektet Get2sport.
9. maj 2016
Den prestigefyldte Gerlev-pris gik i år til Preben Astrup og Lars Kruse for projektet Get2sport.
DIF's projekt Get2sport, som i mange år har haft som fokus at fremme og understøtte integration gennem en aktiv foreningsdeltagelse i udsatte boligområder i Danmark.

Gerlev-prisen, som bliver tildelt for en indsats, der i en særlig grad har udviklet idrættens kvaliteter og skabt fornyelse i synet på idrættens kulturelle placering og muligheder, er et resultat af det store stykke arbejde som Preben Astrup og Lars Kruse igennem en lang årrække, har foretaget sig.

Selv oplyser Gerlev idrætshøjskole, som uddeler prisen, at de to ildsjæle har udvist et stort engagement i at vise og understøtte, hvordan idrætten kan være en positiv og aktiv del af integrationsproblematikken.

Preben Astrup og Lars Kruse har igennem årene været rådgivere for foreninger, specialforbund, kommuner, ministerier og andre interessenter for bedre integration af nydanskere til det danske foreningsliv. Selv er de stolte over prisen og siger:

”Det handler om at værdsætte og anerkende de mange frivillige i foreningerne i de socialt udsatte boligområder. Anerkendelsen og det at føle sig værdsat er stadig det mest afgørende for menneskets motivation for at tage endnu en tørn,” siger Preben Astrup.