Dom signalerer alvoren i matchfixing

Østre Landsret er enig med Københavns Byret om matchfixingdom. DIF er glad for politiets og myndighedernes arbejde, da idrætten ikke kan bekæmpe matchfixing alene.
3. maj 2016
Østre Landsret er enig med Københavns Byret om matchfixingdom. DIF er glad for politiets og myndighedernes arbejde, da idrætten ikke kan bekæmpe matchfixing alene.
Østre Landsret har i dag stadfæstet byrettens dom i ’Hvidovresagen’, hvor en 29-årig mand var tiltalt for bedrageri i en sag om matchfixing.

”Vi er naturligvis meget kede af sagen, da matchfixing er et forfærdeligt uvæsen, som ødelægger sporten. Når det er sagt, så er vi meget tilfredse med politiets og myndighedernes seriøse arbejde. Dommen viser, at ikke kun idrættens organisationer, men også politiet og myndighederne tager matchfixing meget alvorligt og slår ned på de personer, som er involverede,” udtaler administrerende direktør i DIF, Morten Mølholm, og fortsætter.

”Der er tale om en principiel sag. Dommen er den første i det strafferetlige system i en matchfixingsag i Danmark, og den kommer derfor til at være retningsvisende for eventuelle fremtidige sager. Derfor er vi også glade for signalet om, at det her er meget alvorligt, og at man bliver straffet for at fixe sportskonkurrencer.”

Yderligere kommentarer:
Morten Mølholm, administrerende direktør i DIF, 2166 3774