Skatteminister anerkender idrættens behov for stabil støtte

DIF-formand er tryg ved, at Karsten Lauritzen sidder for bordenden, når der skal findes en ny udlodningsmodel til dansk idræt.
30. apr 2016
DIF-formand er tryg ved, at Karsten Lauritzen sidder for bordenden, når der skal findes en ny udlodningsmodel til dansk idræt.

Der var forståelse for idrættens ønske om stabil støtte, men ingen konkrete løfter om flere penge til dansk idræt, da skatteminister Karsten Lauritzen (V) gik på talerstolen ved DIF's repræsentantskabsmøde 30. april. Tilhørende var idrættens topfolk, der har oplevet faldende tilskud i takt med Danske Spils faldende Lotto-indtægter.

”Vi er godt klar over, at de svingende indtægter gør jeres arbejde sværere”, sagde Karsten Lauritzen.
”Derfor er Finansministeriet i samarbejde med Kulturministeriet og mine folk i Skatteministeriet i gang med at evaluere den nuværende udlodningsmodel. Det er mit og regeringens klare ønske, at vi kan finde en løsning inden sommerferien, som sikrer jer den stabilitet, som I efterspørger”.

Skatteministeren gjorde det desuden klart, at regeringen godt ved, at idrætten har et fair og forståeligt ønske om, at udlodningerne skal være på det niveau, de var, da den delvise liberalisering blev vedtaget tilbage i 2010.

”Vi er trygge ved, at det er skatteministeren, der sidder for bordenden, når der skal findes en ny udlodningsmodel. Vi ved, at han er meget optaget af det frivillige foreningsarbejde”, siger DIF’s formand Niels Nygaard.

Niels Nygaard peger desuden på, at der i regeringsgrundlaget står, at ”det frivillige foreningsliv skal have gode vilkår. Det bidrager til udviklingen af et aktivt medborgerskab, af lokale fællesskaber og af et trygt liv for den enkelte”.

”Foreningslivet gør rigtig meget for alle dem, som dyrker idræt og glædes ved det, og vi yder faktisk en afgørende samfundsindsats på en lang række områder. Tag bare den integrationsindsats, som foreningslivet løfter mange steder. Derudover er der det sundhedsmæssige aspekt på både det fysiske og psykiske plan. Skal vi opretholde det arbejde og virkeliggøre vores store ambitioner om at få flere danskere til at dyrke idræt, er der behov for en genopretning af vores økonomi, slutter DIF's formand.


For kommentarer:

DIF's formand, Niels Nygaard: 20 73 71 12.