Skole OL udvider og flytter til Aarhus

I 2017 flytter Skole OL-finalen til Aarhus, og flere idrætsgrene kommer på programmet.
14. apr 2016
I 2017 flytter Skole OL-finalen til Aarhus, og flere idrætsgrene kommer på programmet.

På et byrådsmøde onsdag aften i Aarhus Kommune blev det besluttet, at kommunen støtter Skole OL med tre millioner kroner årligt fra 2017-2019. Det betyder blandt andet en væsentlig udvidelse af samarbejdet mellem kommunens idrætsforeninger og skoler samt, at Skole OL-finalen, som siden 2009 har været afholdt i København, flyttes til Aarhus.

”Vi er meget glade for, at Aarhus Kommune ønsker at støtte Skole OL med tre millioner kroner pr. år fra 2017. Det giver os mulighed for at udvikle og udvide konceptet, så endnu flere skoleelever kan prøve kræfter med OL i børnehøjde” siger direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF), Morten Mølholm, og fortsætter:

”Aarhus Kommune får ikke blot et stort finalestævne med deltagelse af omkring 8.000 børn, hvoraf det forventes, at halvdelen er fra Aarhus. Kommunen får også mulighed for at knytte foreninger og skoler tættere sammen som et led i den åbne skole og dermed sikre mere fysisk aktive børn i kommunen. Skole OL-finalen bliver kulminationen på en forhåbentlig mere fysisk aktiv hverdag for de århusianske skolebørn i 4.-7. klasse.”

Europæisk kulturhovedstad 2017
I 2017 er Aarhus valgt som europæisk kulturhovedstad, hvilket kommunen bruger til at skabe involvering og initiativer, som regionens borgere kan engagere sig og deltage i.
Borgmesteren for Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S), siger:

”Skole OL er et fantastisk tilbud til skolerne og ved at flytte Skole OL-finalen til Aarhus, gør vi det til en endnu bedre begivenhed for vores mange elever i 4.-7. klasse. Det giver børnene en masse sjov og fysisk aktivitet, som styrker deres sundhed og fællesskab. ”

Rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek, siger (V):
”Jeg er glad for, at Skole OL kommer til Aarhus. Det bliver en spændende event at få til byen. Jeg glæder mig til samarbejdet med idrætsforeningerne omkring udviklingen af Skole OL, så det vil bidrage til, at der kommer mere bevægelse ind i folkeskolerne i Aarhus, og at det vil motivere de århusianske skolebørn til at deltage i Skole OL”.

Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus, Rabih Azad-Ahmad (R), siger:
”Sport er rammen om sunde fællesskaber og livslange venskaber. Jeg glæder mig over, at vi får begivenheden til Aarhus og sammen løfter den til helt nye højder. Det bliver en begivenhed, hvor det helt i tråd med de olympiske idealer ikke kun handler om at vinde, men frem for alt deltage. Skole OL er en oplagt mulighed for at få endnu flere til aktivt at deltage i sportens fællesskab.”

Udvidelse og udvikling
Skole OL har siden begyndelsen i 2009 udelukkende bestået af atletikdiscipliner, men med flytningen til Aarhus og den økonomiske indsprøjtning fra kommunen, er det planen, at Skole OL i de kommende år skal udvikles og have flere idrætsgrene med på programmet. Hvilke idrætsgrene, som tilføjes, er endnu ikke fastlagt.

Det er også målsætningen, at Skole OL skal have en vinterversion i 2019. Det bliver ikke med børn på ski og med skøjter på, men det er planen at lave et Vinter Skole OL med typiske danske vinteridrætter, så Skole OL kan afvikles to gange årligt med forskellige idrætsgrene på programmet.

”Over årene har vi sammen med DIF udviklet et Skole OL i børnehøjde, hvor skoleelever prøver kræfter med løb, kast og spring. Det er der flere idrætsgrene, som ønsker at være en del af, og det er vi stolte over, for det viser, at vi har skabt et succesfuldt koncept, som andre kan se værdien i og derfor ønsker at være en del af. Vi glæder os til at samarbejde med andre specialforbund i fremtiden og til at gøre Skole OL mere mangfoldigt til glæde for børnene i den daglige idrætsundervisning og på selve finaledagene,” siger direktør i Danmarks Atletik Forbund (DAF), Jakob Larsen.

Skole OL-finalen i 2017 vil blive afviklet i et tæt samarbejde mellem Aarhus Kommune, DIF, DAF og Aarhus 1900 og med økonomisk støtte fra TrygFonden og Nordea-fonden.

Om Skole OL
Skole OL er OL i børnehøjde og har fundet sted siden 2009. Alle landets 4.-7. klasser har mulighed for at deltage i Skole OL, konkurrere i atletikdiscipliner og kvalificere sig til et stort finalestævne. I 2016 afholdes der 31 lokale Skole OL-stævner med en finale på Østerbro Stadion i København. Det forventes, at Skole OL 2016 slår deltagerrekord med over 50.000 deltagere. 8.000 børn deltager i finalen. Skole OL 2016 afvikles i april-juni med en finale 7.-10. juni.

Kontakt
Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus, 8940 2100
Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, 2194 7257
Morten Mølholm, direktør i DIF, 2166 3774
Jakob Larsen, direktør i DAF, 2944 4332