Tina Beiter skriver idrætslederhistorie

Den første kvinde i bestyrelsen for Europen Weightlifting Federation er dansk.
12. apr 2016
Den første kvinde i bestyrelsen for Europen Weightlifting Federation er dansk.
Hvis de ranker ryggen lidt ekstra i Dansk Vægtløftnings-Forbund i disse dage , er det ikke uden grund. Tina Beiter, der gennem flere år har bestredet posten som dommerudvalgsformand i forbundet, blev i fredags som den første kvinde nogensinde valgt ind i bestyrelsen for Europen Weightlifting Federation.

”Hvis jeg selv må sige det, er det en stor dag for dansk vægtløftning,” sagde Tina Beiter efter valget, hvor hun i opløbet i øvrigt slog en anden kvindelig kandidat.

Tina Beiter har som vægtløfter i IK 99 vundet det danske mesterskab flere gange, har været nordisk mester og haft flere danske rekorder. Hun var den første kvinde i Danmark, der stødte over 100 kg, og har desuden deltaget ved EM og VM.
Også som atletikudøver har Tina Beiter gjort sig gældende. Hun har fx vundet DM-sølv i diskoskast.