Betyder meget med et håndboldhold til OL

Vigtigt at den danske lejr i Rio har et hold at samles om, mener DIF-formand Niels Nygaard.
11. apr 2016
Vigtigt at den danske lejr i Rio har et hold at samles om, mener DIF-formand Niels Nygaard.
Med håndboldherrernes 26-24-sejr over Bahrain søndag aften er holdet kvalificeret til OL i Rio. Det glæder DIF's formand, Niels Nygaard. 
"Det er fantastisk for dansk håndbold, for hele den danske OL-delegation og for de danske tilskuere i Rio eller ved tv-skærmen. For dem betyder det rigtig meget, at vi har håndbold med ved OL," siger han.

"Det er altid godt, når der er et hold med, som man kan samles omkring. Nu har vi 17 idrætsgrene med, og det betyder meget for stemningen i lejren, at der er et hold, man kan samles om."

Ved OL i London for fire år siden var begge de danske håndboldlandshold kvalificeret, men selvom de danske håndholdkvinder denne gang må blive hjemme fra Rio, bliver den danske delegation antalsmæssigt nogenlunde den samme i Brasilien.
  
"Vi ser ud til at blive omkring 120 atleter. Håndboldkvindernes fravær opvejes af det danske fodboldhold, der er med denne gang," forklarer Niels Nygaard, der ikke finder det urealistisk at håndboldherrerne kan jagte OL-medaljer.
"Det er den indsats, de leverede mod Kroatien i fredags, de skal tage med sig fra OL-kvalifikationen. Kan de spille sådan ved OL, har de gode muligheder for at gøre sig gældende," slutter DIF’s formand.