Billardspiller får karantæne for matchfixing

En dansk billardspiller er blevet ikendt ni måneders karantæne for matchfixing. Ved udmålingen af sanktionen blev der taget hensyn til, at han fortrød sin handling og på eget initiativ indrømmede, hvad han havde gjort.
11. apr 2016
En dansk billardspiller er blevet ikendt ni måneders karantæne for matchfixing. Ved udmålingen af sanktionen blev der taget hensyn til, at han fortrød sin handling og på eget initiativ indrømmede, hvad han havde gjort.
Det er DIF’s Matchfixingnævn, der har afsagt kendelse i sagen om billardspilleren Allan Jensen. Han deltog i turneringen Verhoeven Open (trebande carambole) i New York i juli 2015. I sin sidste puljekamp skulle han møde den førende amerikaner, og hvis resultatet blev 25-24 til danskeren, så ville de begge gå videre i turneringen.

Allan Jensen opsøgte aftenen før kampen sin modstander, og de aftalte, at kampen skulle ende 25-24, hvilket den også gjorde. Efter kampen henvendte danskeren sig dog til turneringsledelsen og fortalte den, hvad der var foregået, hvorefter han blev smidt ud af turneringen. Han forfattede derefter en besked på Facebook, hvor han beskrev sin involvering i sagen.

”Nævnet tillægger det væsentlig betydning i formildende henseende, at indklagede efter den omhandlende kamp straks og uforbeholdent indrømmede sin forseelse over for turneringsledelsen, og at han dermed også straks tog skridt til at genoprette den skete skade,” lyder det i kendelsen fra DIF’s Matchfixingnævn.

Nævnet anfører også, at det kommer anklagede til gode, at sagsbehandlingstiden har været længere end nødvendig.

De ni måneders karantæne, som nævnet valgte at give Allan Jensen, og som gælder al deltagelse i aktiviteter under Den Danske Billard Union, bliver dog regnet tilbage fra 11. august 2015. Her blev han suspenderet af billardunionen. Det vil sige, at udelukkelsen udløber 10. maj 2016.

Læs hele kendelsen her.


For DIF-kommentarer om sagen kontakt Morten Mølholm Hansen, direktør for DIF, mmh@dif.dk, mobil: 21 66 37 74.