Supermødre klar til OL

Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk satser stort ved OL i Rio.
11. apr 2016
Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk satser stort ved OL i Rio.
DIF’s bestyrelse har udtaget letvægtsdobbeltsculleren med Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk til De Olympiske Lege i Rio. Dermed skal Juliane Elander Rasmussen til OL for fjerde gang, mens Anne Lolk skal repræsentere Danmark for anden gang. 

”Vi glæder os selvfølgelig meget til OL, og vi synes, at vores forberedelser indtil videre har været rigtig gode. Vi har haft en fantastisk vintertræning, været på træningslejr tre gange i Portugal og kommet i super form. Generelt synes vi, at vi står stærkt på nuværende tidpunkt,” siger den ene af de to letvægtsroere Anne Lolk.

Ved OL i London 2012 blev parret nummer fire lige uden for medaljerækkerne. Ved det kommende OL i Rio tør de godt satse endnu større.

”Vi ved, at det er en benhård klasse, og vi ved, at der er seks-syv andre både, der også går efter OL-guldet, så selvfølgelig handler det en del om held og præstationen på dagen. Men når det er sagt, mener vi ikke, det er urealistisk at tage medalje, og den kan godt blive af guld. Det ville være dumt ikke have en målsætning om at gøre det endnu bedre end i London,” lyder det fra Juliane Elander Rasmussen.  

De to roere begyndte deres samarbejde frem mod London 2012, hvor projektet blandt andet gik ud på at omskole Anne Lolk fra kajak til roning. Trods en relativ kort forberedelsestid sluttede parret med et topresultat, som dog lige akkurat ikke rakte til en OL-medalje. 

I de forgange år fire er samarbejdet fortsat – dog er det for begge kvinders vedkommende – også blevet til fødsel og barsel i mellemtiden. Nu er hverdagen tunet ind mod OL i Rio. 

”Dansk roning står traditionelt set stærkt ved OL, og også denne gang sender vi en dygtig og ambitiøs flok. Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk, som er de første roere, der udtages, er to bomstærke piger, der på fornem vis har præsteret at forene familieliv med elitesport på ekstremt højt plan. Respekt for det. Og respekt for deres målsætning om at vinde guld til Danmark,” siger DIF’s chef de mission for OL-holdet, Morten Rodtwitt. 

Team Danmarks direktør, Lone Hansen, fremhæver de to roere som forbilledlige eksempler på den såkaldte danske model, hvor danske eliteatleter også kan få plads til eksempelvis uddannelse og familieliv.

”Anne og Juliane har arbejdet meget målrettet i deres træning og vist fremragende træningsresultater. Vi kan være stolte over, at dansk eliteidræt har så gode og stærke ambassadører. De har begge opnået flotte resultater tidligere i karrieren, men de har stadig et imponerende drive og en sult efter til hele tiden at blive bedre. De inspirerer mig og mange i dansk eliteidræt,” siger Team Danmark, Lone Hansen.


Fakta om Juliane Elander Rasmussen: 

Alder: 37 år 
Disciplin: letvægtsdobbeltsculler 
Udvalgte resultater:
Nr. 4 til OL 2012 (let dobbeltsculler) 
Nr. 2 til World Cup i 2012 (let dobbeltsculler) 
Nr. 3 til VM 2009 (let singlesculler) 
Nr. 2 til VM 2007 (let dobbeltsculler) 
nr. 2 til VM (let dobbeltfirer)
Nr. 2 til VM (let dobbeltfirer) 

 
Alder: 32 år 
Nr. 4 til OL 2012 (let dobbeltsculler) 
Nr. 2 til World Cup i 2012 (let dobbeltsculler) 
Nr. 1 til VM 2009 (K2 maraton – kajak) 
Nr. 1 til VM  2008 K2 maraton – kajak) 
Nr. 1 til VM 2007 (K2 maraton – kajak) 
Nr. 1 til VM 2006 (K2 maraton – kajak) 

Fakta om OL i Rio:
5.-21. august 2016
DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 120 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen.

Atleter udtaget til OL:
Mark O. Madsen, brydning
Jeanette Ottesen, svømning
Rikke Møller Pedersen, svømning
Lotte Friis, svømning
Mie Ø. Nielsen, svømning
Viktor Bromer, svømning
Jesper Hansen, skydning
Stine Nielsen, skydning
Torben Grimmel, skydning
René Holten Poulsen, kajak
Jena Mai Hansen, sejlsport
Katja Salskov-Iversen, sejlsport
Anette Viborg, sejlsport
Allan Nørregaard, sejlsport    
Jonas Høgh-Christensen, sejsport
Anne Lolk, roning
Juliane Elander Rasmussen, roning