Brøle-video skal skabe opmærksomhed om ligestilling

Kendte og ukendte sportsfolk giver et brøl for flere kvinder i dansk idræt.
8. mar 2016
Kendte og ukendte sportsfolk giver et brøl for flere kvinder i dansk idræt.
Kvindelige ledere er underrepræsenteret i dansk idræt. Fx sidder der kun en kvinde på hver femte stol, når de forskellige forbund under Danmarks Idrætsforbund holder bestyrelsesmøder.

”Vi har været opmærksom på problemstillingen i snart mange år, men må erkende, at de tiltag, vi har sat i værk indtil nu, ikke har haft nogen langvarig effekt,” siger DIF's formand, Niels Nygaard.

”Vi ønsker faktisk en mere ligelig kønsfordeling både i vores egen og i forbundenes bestyrelser, men vi er oppe mod traditioner og vanetænkning, som vi ikke får lavet om på med et fingerknips. Vi kunne naturligvis indføre kvoter, som vi har drøftet i bestyrelsen, men det har der ikke været opbakning til. Heller ikke fra kvindernes side og personligt har jeg det heller ikke godt med den løsning. Jeg finder den diskriminerende.”

Starter med at være bevidst
”Noget af det, som vi kan gøre, er at skabe mere opmærksomhed omkring kvindernes position i dansk idræt. Det hele starter nemlig med at være bevidst om, at vi bør gøre det bedre på dette område. Derfor har vi nu lavet en lille video, hvor kendte og ukendte sportsfolk og idrætsledere stiller sig op og giver et brøl for flere kvinder i dansk idræt. Og jeg er en af dem. Vi håber, at mange vil bakke op om sagen og sprede videoen på sociale medier,” slutter DIF's formand.

Videoen ’Brøl for flere kvinder’ er også en optakt til den internationale ligestillingskonference Women Deliver 2016, der afvikles i København 16.-19. maj 2016. DIF deltager i konferencen fordi der nationalt såvel som internationalt er brug for fokus på ligestilling og diversitet i idræt.

Se videoen på Facebook.