Caroline Wozniacki bliver dansk fanebærer

Caroline Wozniacki skal bære den danske fane ved indmarchen til OL i Rio. Det blev offentliggjort fredag eftermiddag ved et pressemøde på Københavns Rådhus.
5. feb 2016
Caroline Wozniacki skal bære den danske fane ved indmarchen til OL i Rio. Det blev offentliggjort fredag eftermiddag ved et pressemøde på Københavns Rådhus.

Når det danske OL-hold om præcis et halvt år, den 5. august 2016, træder ind på Estádio do Maracanã, bliver det med Caroline Wozniacki i front. Den 25-årige tennisspiller blev fredag eftermiddag præsenteret som dansk fanebærer ved åbningsceremonien. Det skete ved et pressemøde på København Rådhus, hvor hun fik overrakt fanen af H.K.H Kronprins Frederik.

”Det er en ære for mig. OL betyder virkelig meget for mig, og jeg har nogle fantastiske minder fra mine to tidligere OL-deltagelser. Jeg nyder at være en del af det danske hold og mærke den holdfølelse, som jeg ikke oplever i min hverdag. At bære fanen i Rio bliver et af højdepunkterne i min karriere, og noget jeg aldrig kommer til at glemme,” siger Caroline Wozniacki.

DIF’s OL-chef de mission, Morten Rodtwitt, glæder sig til at opleve Caroline Wozniacki i front for det danske hold.

”Caroline er en af de seneste 10 års mest succesrige tennisspillere i verden, og hun har opnået sine resultater i en global idrætsgren, hvor konkurrence er ekstrem hård. Desuden har hun skaffet sig millioner af fans rundt om i verden på grund af sit smilende og imødekommende væsen. Caroline er en fantastisk ambassadør for Danmark, og derfor er hun en idrætskvinde, som vi gerne vil identificere os med og repræsenteres af,” siger Morten Rodtwitt, og fortsætter.

”Caroline har været med til to OL, Beijing og London, og begge gange har hun opført sig som en rigtig teamplayer. Smilende og social, og altid interesseret i, hvordan det går med de andre atleter på holdet. Der er altid en positiv stemning, hvor hun er. Det er kvaliteter, som passer godt sammen med det at være fanebærer.”

Tredje kvinde med fanen
Caroline Wozniacki bliver den 25. danske atlet, der kommer til at bære den danske fane ved en indmarch. Kun to gange tidligere er fanen blevet båret af en kvinde, Anne Grethe Törnblad i 1988 og Judith Andersen tilbage i 1976. Om det faktum siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

”Det er ikke sådan, at det partout skulle være en kvinde. Men Danmark har og har altid haft mange stærke kvindelige idrætsudøvere, og set i lyset af, at vi siden 1908 kun har haft to kvindelige fanebærere, så giver det god mening, at det er en kvinde, som bærer fanen denne gang,” siger Lone Hansen, der beskriver Caroline Wozniacki således.

”Hun har altid grebet sin karriere meget professionelt an. Hun er ambitiøs og målrettet, og det har hun været, fra hun var barn. Hun har nået sine mål via dedikation og hårdt arbejde, og hun er et forbillede for millioner af tennisspillere verden over. Vi skal være stolte over, at dansk idræt kan udvikle atleter af hendes kaliber.”

Fanen som motivation
Caroline Wozniackis primære opgave ved OL i Rio er dog at levere et godt resultatet i tennisturneringen. I 2008 kom hun til tredje runde, mens hun i 2012 blev slået ud i kvartfinalen. Begge gange tabte hun til den senere OL-guldvinder. At hun bliver dansk fanebærer er kun med til at styrke hendes motivation for at komme endnu længere i Rio.

”OL er mit største mål i 2016, og jeg glæder mig virkelig meget. Det bliver en anderledes Caroline end ved de to andre OL. Denne gang har jeg mere erfaring, og jeg ved 100 procent, hvordan det er at være til OL, og derfor tror jeg også på et godt resultat i Rio,” siger Caroline Wozniacki.

For yderligere oplysninger kontakt:
Morten Rodtwitt, OL chef de mission, DIF: 4326 2078/2937 0916, mrt@dif.dk
Lone Hansen, direktør, Team Danmark: 6038 2527 loha@teamdanmark.dk

Fakta om Caroline Wozniacki:
Alder: 25 år
Fødested: Odense
WTA-turneringssejre i single: 23
WTA-doublesejre: 2
Antal uger som nr. 1 på verdensranglisten: 67
Bedste grand slam-resultater: Finale US Open 2009 og 2014
OL-deltagelser: 2008 3. runde (Jelena Dementieva), 2012 kvartfinale (Serena Williams). Både Dementieva og Williams vandt senere guld.
Verdensrangliste: 18

Tidligere fanebærere

1908 London, Aage Vilhelm Holm, svømmer
1912 Stockholm, Arne Højme, kapgænger
1920 Antwerpen, Robert Johnsen, gymnast
1924 Paris, Peter Ryefelt, fægter
1928 Amsterdam, Marius Jørgensen, atletikudøver
1932 Los Angeles, Axel Bloch, fægter
1936 Berlin, Erik Hammer Sørensen, fægter
1948 London, Vagn Loft, hockeyspiller
1952 Helsinki, Erik Swane Lund, fægter
1956 Melbourne, Ole Hviid Jensen, skytte
1960 Rom, Benny Schmidt, femkæmper
1964 Tokyo, Henning Wind, sejler
1968 Mexico City, Erik Hansen, kajakroer
1972 München, Peder Pedersen, cykelrytter
1976 Montreal, Judith Andersen, roer
1980 Moskva, Jørgen Lindhardtsen, sejler
1984 Los Angeles, Michael Marcussen, cykelrytter
1988 Seoul, Anne Grethe Törnblad, dressurrytter
1992 Barcelona, Jørgen Bojsen-Møller sejler
1996 Atlanta, Thomas Stuer-Lauridsen, badmintonspiller
2000 Sydney, Jesper Bank, sejler
2004 Athen, Eskild Ebbesen, roer
2008 Beijing, Joachim B. Olsen, kuglestøder
2012 London, Kim Wraa, kajakroer

Fakta om OL i Rio:
5.-21. august 2016
DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 135 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen.

Yderligere oplysninger om atleter, idrætsgrene, kvalifikationer, billeder samt presseinformation kan findes på www.ol.dk. Forberedelserne kan også følges via Facebook (Danmark til OL) og Instagram (@danmarktilol). Du kan også følge #AllForRio på sociale medier, hvor du bl.a. også kan se forbund og atleters egne opslag