Atleter og BESTSELLER præsenterede OL-kollektionen

BESTSELLER klæder de danske atleter på ved legene i Rio om et halvt år. Kollektionen, som flere OL-atleter har været med til at udvikle, blev præsenteret fredag.
5. feb 2016
BESTSELLER klæder de danske atleter på ved legene i Rio om et halvt år. Kollektionen, som flere OL-atleter har været med til at udvikle, blev præsenteret fredag.

De danske atleter bliver klædt flot på under OL i Rio, som begynder om et halvt år - og det kan de delvist selv tage æren for.
Tøjet bliver leveret af BESTSELLERs brands JACK & JONES og VERO MODA, og en række atleter har samarbejdet med BESTSELLER om den OL-kollektion, der fredag blev præsenteret på Københavns Rådhus.

”Det har været fantastisk at kunne kombinere min passion for sport og mode. Jeg har virkelig nydt at være med i designprocessen,” siger svømmeren Rikke Møller Pedersen.
Hun har sammen med René Holten Poulsen (kajak), Casper U. Mortensen (håndbold), Louise Burgaard (håndbold), Anne Lolk (roning) og Ann Grete Nørgaard (håndbold) givet BESTSELLERs designere inspiration og gode råd med på vejen.

“Det har været spændende og lærerigt at have den direkte målgruppe med i designprocessen – atleterne er kommet med mange interessante og brugbare input, og vi er stolte af det resultat, vi er nået frem til i fællesskab,” udtaler den ansvarlige for BESTSELLERs OL-kollektion, Anders Gam.

Misundelige udenlandske atleter

Kollektionen består af over 100 styles fordelt ligeligt mellem herrer og damer. Der er alt fra t-shirts, kjoler, jakkesæt, jeans, shorts, kasketter og tasker. Kollektionen spænder over alt fra afslappet til formelt, og mens atleterne er til OL, vil de hele tide (undtagen når de konkurrerer og træner) have BESTSELLERs tøj på.
Det er det tredje sommer-OL, hvor BESTSELLER står bag det danske tøj. Kollektionen er især kendetegnet ved, at der er meget andet end klassisk sportstøj, og det falder i god jord hos atleterne.

”Man går rigeligt i sportstøj som atlet, og når man skal være så mange dage til OL, er det rart at have noget tøj, som også ser smart ud. Ved OL for fire år siden var der mange atleter fra de andre lande, som roste vores tøj,” siger sejleren Anne Marie Rindom, der er verdensmester i Laser Radial, og var med til at præsentere tøjet på Københavns Rådhus.

”Jeg har stadig min kollektion fra London 2012, for tøjet ser rigtig godt ud, og så vækker det nogle gode minder,” siger hun.
Der ligger meget arbejde i udviklingen af kollektionen, og DIF’s OL-chef de mission er rigtig godt tilfreds med resultatet.

”Vi går op i, hvordan vi ser ud til, og vi er bevidste om, at OL-tøjet sender nogle stærke signaler. Vi er Danmarks OL-hold, og derfor er det vigtigt for os, at vi har en dansk partner, som forstår vores ønsker og behov. BESTSELLER har været knivskarpe til at omsætte vores input til en rigtig fed kollektion,” siger Morten Rodtwitt.

For yderligere kommentarer kontakt:
Anders Gam, ansvarlig for BESTSELLERs OL-kollektion, 2551 3307, anders.gam@bestseller.com
Morten Rodtwitt, OL chef de mission, DIF: 43262078/29370916, mrt@dif.dk

Fakta om kollektionen:
OL-kollektionen er opdelt i fem hoveddele:
Opening Ceremony:
Tøjet, de danske atleter bærer, når de som samlet hold går indmarch til de store åbnings- og afslutningsceremonier på Estádio do Maracanã i Rio.
Reception:
Formelt tøj til officielle lejligheder, herunder den officielle danske reception, hvor repræsentanter fra regeringen og Kongehuset deltager.
Denmark Wear:
Rød/hvide outfits til at signalere Danmark på lægterne, når man er ude og heppe på andre atleter. Her indgår også en mængde træningstøj.
Medal Suit:
Rød/hvide medaljedragter til brug på podiet ved medaljeoverrækkelser.
Casual:
Afslappede outfits inkl. jeans og skjorter til, når de skal rundt i Rio.

Længerevarende samarbejde
Det er tredje gang i træk, at BESTSELLERs brands JACK & JONES og VERO MODA leverer den officielle kollektion til de danske atleter ved De Olympiske og Paralympiske Lege:

• De Olympiske Lege i Beijing 2008
• De Paralympiske Lege i Beijing 2008
• De Olympiske Lege i London 2012
• De Paralympiske Lege i London 2012
• De Olympiske Lege i Rio 2016
• De Paralympiske Lege i Rio 2016