Mindeord om Bent Agerskov

Det er med stor beklagelse, at DIF har fået kendskab til forhenværende generalsekretær Bent Agerskovs død.
23. feb 2016
Det er med stor beklagelse, at DIF har fået kendskab til forhenværende generalsekretær Bent Agerskovs død.

Det er få mennesker, der har tegnet dansk idræt i samme omfang, som det er tilfældet med Bent Agerskov. Han startede i DIF i 1969 som konsulent og var i mere end 28 år med til at udvikle organisationen. Han var generalsekretær i perioden fra 1983-1998, ligesom han fungerede som generalsekretær for Danmarks Olympiske Komité. 

I sit virke gjorde Bent oprør mod systemet og ikke mindst den stigende bureaukratisering i idrætten. Samtidig var han kompromissøgende og så muligheder i de brede samarbejder i idrætten. Han var en central skikkelse i fusionen mellem Dansk Idræts-Forbund og Danmarks Olympiske Komité i 1993 til Danmarks Idræts-Forbund, og han talte varmt for et tættere samarbejde mellem DIF og DGI længe før den fælles vision blev en realitet. 

Bent var breddeidrættens mand og fortsatte efter sin tid i DIF blandt andet som formand for Friluftsrådet. I 2006 modtog han DIFs miljøpris for sit arbejde i spidsen for den Nationale Følgegruppe vedrørende Nationalparker.

Også i privaten fyldte idræts- og friluftsliv meget for Bent Agerskov. Indtil for få år siden var han passioneret sejler og hædret med Dansk Sejlunions guldnål.

Bent Agerskov vil blive savnet og husket i dansk idræt.

Æret være hans minde.