Flotte præstationer ved ungdoms-OL

En historisk femte plads i super-G og en samlet syvende plads i ski cross er nogle af de danske resultater, som kan fremhæves efter YOG i Lillehammer.
22. feb 2016
En historisk femte plads i super-G og en samlet syvende plads i ski cross er nogle af de danske resultater, som kan fremhæves efter YOG i Lillehammer.
Søndag aftens afslutningsceremoni markerede enden på et YOG, som set med danske briller var både fantastisk lærerig, men også bar præg af flotte sportspræstationer.

”Det har været en fornøjelse af være leder for den danske delegation. Atleterne har høstet en masse erfaringer og fået store oplevelser med sig. At vi så kommer her fra med tre top-10 placeringer er bare rigtig, rigtig flot. Alle atleter og trænere har leveret en meget flot indsats, ” siger OL-chef de mission, Jakob Ovesen.

Splitsekund fra medalje

De danske atleter har igennem de sidste 10 dage leveret nogle super resultater, hvor blandt andet den danske fanebærer Marcus Vorre Toft var blot 0.69 sekund efter vinderen i super-G disciplinen. Trods det ikke blev til medalje og ”kun” en femte plads, er humøret stadig højt.


"Jeg er meget tilfreds. Jeg ved, hvor jeg laver en lille fejl på sidste halvdel, og det kan koste podiepladsen. Men man skal køre på grænsen, ” sagde Marcus Toft Vorre efter eventen.

Også hos Danmarks Idrætsforbund klappes der på sidelinen.
"Jeg er vildt imponeret over Marcus' resultat,” siger direktør i DIF, Morten Mølholm, som overværede super-G disciplinen.

Super event


Med over 1000 unge atleter og 70 medalje konkurrencer var YOG et enormt event. Rammerne skulle være i orden og atleterne skulle have optimale betingelser, og det har de ansvarlige i Lillehammer formået.

”YOG har forløbet rigtig godt. De norske værter har haft fuld kontrol på den sportslige afvikling, logistik, forplejning, indkvartering med videre. Tilskuermæssigt har YOG også været en succes. Mere end 160.000 tilskuere har været ude på de forskellige venues i løbet af de 10 dage, ” afslutter Jakob Ovesen.

Vinter YOG skal i 2020 afholdes i Lausanne, i Schweiz.

De fire danske atleters bedste resultater:

Marcus Toft Vorre: Samlet 5.plads i super-G
Nicoline Nielsen: Samlet 7.plads i ski cross
Ida Sofie Brøns: Samlet 17.plads i super-G
Herman Borring Valset: Samlet 45.plads i 10km langrend