Kronprinsen besøger olympiske talenter

Fire danske talenter er til ungdoms-OL i Lillehammer. Fredag fik de besøg af H.K.H. Kronprins Frederik.
12. feb 2016
Fire danske talenter er til ungdoms-OL i Lillehammer. Fredag fik de besøg af H.K.H. Kronprins Frederik.

På åbningsdagen af Youth Olympic Games (YOG) ventede der de fire danske deltagere den første store oplevelse under legene, da H.K.H. Kronprins Frederik besøgte den danske lejr.

Først var H.K.K Kronprins Frederik med den unge langrendsløber Herman Borring Valset i sporet og stå på ski. Senere var der royalt besøg i danskerlejren, hvorefter de fire danske atleter viste H.K.H. Kronprins Frederik rundt i 'Learn & Share-området, som er et kultur- og læringsprogram for de unge atleter. Det hele blev rundet af med en tur i Dining Hall.

"Det er vigtigt, at atleterne, når de er i ilden, har fokus på deres konkurrence og præstation. Det er lige så vigtigt, at de, når de ikke konkurrerer og træner, får mulighed for og prioriterer at fordybe sig i Learn & Share-aktiviterne," siger H.K.H Kronprins Frederik.

Her til aften har de danske atleter været til en storslået åbningsceremoni, og i morgen går konkurrencerne i gang. Legene slutter den 21. februar.

Danske deltagere

  • Herman Borring Valset – Langrend
  • Marcus Toft Vorre – Alpint ski
  • Ida Sofie Bünsov Brøns – Alpint ski
  • Nicoline Nielsen – Ski Cross

Om Youth Olympic Games
Youth Olympic Games er ungdommens olympiske lege. Visionen bag er at inspirere unge i hele verden til at deltage i idræt, leve sundt og efterleve de olympiske værdier, som blandt andet indebærer at vise solidaritet og udøve fair play.

Lillehammer er den fjerde by i rækken af værter for Youth Olympic Games. Tidligere har Singapore og Nanjing været værter for sommerlegene, mens Innsbruck og nu Lillehammer har stået for vinterlegene. 1100 unge atleter fra 70 lande skal konkurrere i løbet af legenes ti dage.

Følg legene på www.lillehammer2016.com