Årets Sportsnavn udtaget til OL

Kajakroeren René Holten Poulsen er som den 10. danske atlet blevet udtaget til OL i Rio. Han er verdensmester, blev tidligere på året kåret til Årets Sportsnavn og drager til OL som et af de største danske medaljehåb.
26. jan 2016
Kajakroeren René Holten Poulsen er som den 10. danske atlet blevet udtaget til OL i Rio. Han er verdensmester, blev tidligere på året kåret til Årets Sportsnavn og drager til OL som et af de største danske medaljehåb.
På baggrund af en indstilling fra Dansk Kano og Kajak Forbund har DIF’s bestyrelse udtaget René Holten Poulsen til OL i Rio. Der er tale om en af de helt store profiler i dansk idræt, og han bliver udtaget på baggrund af sine præstationer ved VM sidste år, hvor han vandt guld i enerkajak på både 500 og 1000 meter-distancen. Præstationer, der var stærkt medvirkende til, at han ved DIF, Team Danmark og DR’s store galla, Sport 2015, blev hædret med de to største priser, Årets Sportsnavn og BT Guld.

Han mødte op til OL i London i 2012 med medaljeambitioner, men måtte nøjes med en fjerdeplads. Dengang lagde han ikke skjul på, at resultatet var en stor skuffelse for ham. Han lægger heller ikke skjul på, at han vil opnå et bedre resultat i Rio.

”Mentalt er jeg i dag et helt andet sted, end jeg var for fire år siden, hvor jeg slæbte jeg mig selv til OL i sidste øjeblik. Denne gang er der langt bedre styr på alt det praktiske og træningen på grund af min træner, og det betyder meget. Det hele er bygget op om mig,” siger René Holten Poulsen.

Globale forberedelser
Mens isen har lagt sig på Bagsværd Sø, har René Holten Poulsen opholdt sig i udlandet. Dog ikke sydpå, men mod nord i Norge, hvor han den seneste måned har trænet langrend op til fem timer om dagen for at forbedre sin styrke og udholdenhed.

”Jeg træner på ski sammen med nogle rigtig gode folk. Det er fedt, at vi har disse afbræk, hvor vi træner på en anden måde. Så glæder vi os endnu mere til at skulle på vandet igen,” siger han.

I disse dage er han hjemme i Danmark på et kort ’pit stop’, inden turen går til det behagelige og kajak-venlige klima i Florida, hvor han træner frem til midten af april, inden turen igen går til Danmark. Herefter venter en træningslejr i Ungarn, og alt sammen skal føre til et topresultat i Rio.

”Den der vinder OL, er den, der ikke er bange for at ro. I London roede jeg lidt for forsigtigt. Ved VM roede jeg til fra start, og det bliver også min indgangsvinkel i Rio - at gå 100 procent efter det,” siger René Holten Poulsen.

Største danske medaljehåb
DIF’s OL-chef de mission, Morten Rodtwitt, lægger ikke skjul på, at det er en af de helt store profiler, der nu er blevet udtaget, og at René Holten Poulsen er en meget central brik på det danske hold.

”Han er vores største medaljehåb i Rio, og jeg tror ikke, at René ser anderledes på det. Desuden er han en foregangsperson, som sætter nye standarder i forhold til vilje og ambitioner. I forhold til London-legene er han mere voksen nu og hviler i sig selv, uden at det er gået ud over hans vildskab. Du må aldrig pille egoet ud af ham, for så forsvinder hans helt specielle drive,” siger Morten Rodtwitt.

Team Danmark-direktør Lone Hansen har også de store roser fremme til kajakroeren, der tilbage i 2008 vandt OL-sølv i toerkajak sammen med Kim Wraae.

”Han har efterhånden været en del af verdenstoppen i flere år, og det kræver ud over talent og stenhårdt arbejde, at man sammen med sit trænerteam hver eneste dag er villig til at kæmpe for at blive endnu bedre. Atleter, der går målrettet efter deres drømmemål, er inspirerende og fascinerende for os alle at følge, og her er René absolut et af de gode forbilleder," siger Lone Hansen.

Ved OL i Rio skal René Holtens konkurrere i 1.000 meter enerkajak (500 meter-distancen er ikke en olympisk disciplin).


Yderligere kommentarer:
Morten Rodtwitt, OL chef de mission, DIF: 43262078/29370916, mrt@dif.dk
Lone Hansen, direktør, Team Danmark: 60382527 loha@teamdanmark.dk

Fakta om René Holten Poulsen
Alder: 27 år
Disciplin: K-1 1000 meter
Tidligere OL-deltagelser: Beijing 2008 (sølv K-2 1.000), London 2012 (nummer 4 K-1 1.000)
Udvalgte resultater:
2015: VM-guld (K-1 1.000, K-1 500), EM-guld (K-1 500, K1 5.000), EM-sølv (K-1 1.000), European Games-bronze (K1 1.000)
2014: VM-guld (K-1 500), VM-bronze (K-1 1.000), EM-sølv (K-1 500, K-1 1.000, K-1 5.000)
2013: VM-sølv (K-1 500), EM-guld (K-1 1.000, K-1 500), EM-bronze (K-1 5000)
2012: EM-guld (K-4 1.000), EM-sølv (K-1 1.000)
2011: EM-bronze (K-1 5.000)
2010: EM-bronze (K-1 1.000)
2009: EM-bronze (K-1 1.000)
2008: OL-sølv (K-2 1.000), EM-guld (K2 1.000)

Fakta om OL i Rio:
5.-21. august 2016
DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 135 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen.

Atleter udtaget til OL:
Mark O. Madsen, brydning
Jeanette Ottesen, svømning
Rikke Møller Pedersen, svømning
Lotte Friis, svømning
Mie Ø. Nielsen, svømning
Viktor Bromer, svømning
Jesper Hansen, skydning
Stine Nielsen, skydning
Torben Grimmel, skydning
René Holten Poulsen, kajak

Yderligere oplysninger om atleter, idrætsgrene, kvalifikationer, billeder samt presseinformation kan findes på www.ol.dk. Forberedelserne kan også følges via Facebook (Danmark til OL) og Instagram (@danmarktilol). Du kan også følge #AllForRio på sociale medier, hvor du bl.a. også kan se forbund og atleters egne opslag