IOC og DIF hjælper foreninger og flygtninge

DIF har fået en donation på 100.000 euro fra IOC til idrætsforeningernes arbejde med at tilbyde idræt til flygtninge. De første penge er allerede sendt videre til foreningerne.
26. jan 2016
DIF har fået en donation på 100.000 euro fra IOC til idrætsforeningernes arbejde med at tilbyde idræt til flygtninge. De første penge er allerede sendt videre til foreningerne.
Da flygtningekrisen eksplodere i efteråret 2015 oprettede den internationale olympiske komité (IOC) en hjælpefond på to millioner dollar, som de nationale olympiske komitéer kunne søge. DIF har søgt fonden og fået 100.000 euro øremærket til idrætsforeninger, der inviterer flygtninge til at deltage i foreningernes aktiviteter.

”Idræt kan noget specielt, når det kommer til integration. I idrætten mødes man på lige vilkår på tværs af sociale skel og kulturelle baggrunde, og idrættens sprog er universelt. Mange af vores foreninger har rakt hånden ud til flygtninge, men det er en ressourcekrævende opgave, for de har ofte ikke råd til tøj, støvler eller kontingent. Derfor er vi rigtig glade for, at vi via donationen fra IOC, kan hjælpe vores foreninger,” siger Morten Mølholm Hansen, direktør for DIF.

Taknemmelige flygtninge
En af de klubber, som har inviteret flygtninge indenfor, er Benløse IF. Her har en lille fodboldafdeling med 75 medlemmer budt 23 flygtninge fra Eritrea velkommen, og de træner med en gang om ugen. Klubben kan nu se frem til at få dækket nogle af udgifterne til tøj og kontingenter.

”Jeg kan se, hvor glade de er for at træne med, og det er klart højdepunktet i deres uge. De nyder at være både på banen og i omklædningsrummet, og hver gang er de rundt for at give hånd til trænerne for at vise, hvor meget de sætter pris på det,” siger Carsten Andersen, der er medlem af Benløse IF’s fodboldudvalg, og fortsætter.

”Men de har ikke penge til at betale 1.200 kroner i kontingent, og som forening er det ressourcekrævende at have så mange flygtninge. Donationen gør en kæmpe forskel for os, for nu ved vi, at vi ikke skal tænke på økonomi det næste år, og vi kan tilknytte et par trænere, som har fokus på vores nye medlemmer,” siger Carsten Hansen.

Puljen fra IOC har fået navnet ’DIF Get2Sport For All’ og administreres af DIF’s integrationsenhed, DIF Get2Sport. Foreningerne kan søge tilskud til påklædning, sportsudstyr, transportomkostninger, forplejning, deltagergebyr, sociale arrangementer og kontingentbetaling.

DIF bidrager selv med 500.000 kroner i form af arbejdstid, administration og materialer.

”Det er en rigtig fin håndsrækning fra IOC til de mange frivillige i vores foreninger, som gør en stor indsats på flygtningeområdet. Det er selvfølgelig ikke nok til at løfte hele opgaven, og vi håber, at vi bagefter vil møde opbakning fra offentlige puljer, fonde og private sponsorer. Vi vil med eksemplets magt vise, at man får en stor effekt af de investerede midler på dette område,” siger Morten Mølholm Hansen.

For yderligere kommentarer kontakt:

Morten Mølholm Hansen, direktør DIF, 21663774