De første danske para-atleter udtaget

DHIF har givet to bordtennisspillere og en atletik-atlet billet til de Paraolympiske Lege i Rio.
26. jan 2016
DHIF har givet to bordtennisspillere og en atletik-atlet billet til de Paraolympiske Lege i Rio.

Peter Rosenmeier, Sophie Walløe (billedet) og Daniel Wagner Jørgensen skal til de Paraolympiske Lege (PL) i Rio. Det blev klart, da Dansk Handicap Idræts-Forbund i går udtog de tre første para-atleter. 
To af de tre udtagne er parabordtennisspillere. Det drejer sig om Peter Rosenmeier og Sophie Walløe. De har begge vist stabilt spil og haft fremgang i 2015. Sophie på blot 15 år, levede specielt op til de store forventninger, hendes talent berettiger til, da hun på hjemmebane nåede EM-finalen og vandt en flot sølvmedalje.

Aalborg-spilleren Peter Rosenmeier markerede sig også ved EM i Vejle, hvor han vandt sølv i single og guld i double sammen med Michal Spicker Jensen. Rutinerede Rosenmeier vil gøre alt for at genvinde den guldmedalje, han tog i Beijing i 2008 – og som han måtte bytte ud med bronze i London i 2012:
”Det er mit fjerde PL og jeg har været så dygtig og heldig, at jeg har fået metal med hjem hver gang. Det håber jeg meget at kunne gentage i Rio, og allerhelst vil jeg selvfølgelig gerne ende øverst på podiet. Vi har nogle måneder med knaldhårdt arbejde foran os.”

Forrygende sæson
Atletik-atleten Daniel Wagner Jørgensen fra Vejle er også udtaget. Også han har haft en helt forrygende sæson, hvor han har sat ikke færre end to verdensrekorder og vundet tre VM-medaljer. For ham giver det ro til forberedelserne at vide, at udtagelsen nu er en realitet:
”Det betyder utrolig meget for mig at blive udtaget allerede nu. Det giver en ro til at kunne planlægge og fokusere hundrede procent frem mod Rio frem for at skulle jagte kvalifikation ved EM i juni.”
Danmark har mulighed for at sikre paralympisk deltagelse i Rio i ni idrætter. Dansk Handicap Idræts-Forbunds elitechef, Michael Møllgaard Nielsen, forventer at kunne sende en trup på 20-30 atleter af sted.

Team Danmark bakker op
Også i Team Danmark ser man frem mod PL i Rio med optimisme – ikke mindst på baggrund af et imponerende sportsår for handicapidrætten i 2015 med hele 16 internationale EM- og VM-medaljer.
Team Danmark støtter i 2016 danske para-atleter i disciplinerne svømning, ridning, bordtennis, atletik og skydning med 1,8 mio. kr. Ud over den økonomiske støtte stiller Team Danmark ligeledes ekspertbistand til rådighed inden for bl.a. ernæring, skadesbehandling og sportspsykologi, og til PL i Rio vil en sportspsykologisk konsulent fra Team Danmark være knyttet til den danske trup.