Landstræner i paradressur vinder DHIF’s Handicapidrætspris

Pressalits Keep Living-pris 2015 går til David Amager, der har stor andel i mange pararytteres internationale medaljer.
26. jan 2016
Pressalits Keep Living-pris 2015 går til David Amager, der har stor andel i mange pararytteres internationale medaljer.
Normalt går Dansk Handicaps Idræts-Forbunds Handicapidrætspris til en atlet, men i år blev det mønster brudt. Pressalits Keep Living-pris 2015, som prisen hedder, går til landstræner i paradressur, David Amager. Med prisen følger en check på 20.000 kroner.
David Amager, der kommer fra Sorring, har siden 2009 stået i spidsen for Danmarks bedste paradressurryttere. Den erfarne berider og træner har siden haft en stor andel et utal af EM-, VM- og PL-medaljer, som de danske ryttere har vundet.

David Amager selv er både stolt og glad over anerkendelsen:
– Det er rigtig fedt. Det betyder meget – især i så stærkt et felt af kandidater. Det er dejligt at få anerkendelse for ens arbejde, og jeg vil selvfølgelig fortsætte med at arbejde målrettet med vores landshold. Internationalt bliver konkurrencen stærkere og stærkere, så vi er nødt til hele tiden at arbejde på at optimere træningen og udvikle os, siger David Amager.

Et forbillede for andre trænere
Direktør i Pressalit, Dan Boyter, overrakte prisen og begrunder valget af David Amager sådan:
– David Amager har sikret en stribe flotte internationale resultater, som både har løftet anerkendelsen omkring paradressurens landshold og tiltrukket nye talenter til ridesporten. Det er et stærkt udgangspunkt for fremtiden. Et dressurhold er et stort team med mange forskellige funktioner tilknyttet, og David formår at skabe respekt om alle roller og om det samarbejde, der skal til for at opnå succes. Han er et forbillede, som trænere fra andre sportsgrene lytter til og henter inspiration hos, og jeg er glad for at kunne overrække ham Pressalits Keep Living-pris 2015.

Også fra Dansk Handicap Idræt-Forbunds side er der mange roser til både David Amager og de øvrige nominerede trænere:
– Jeg er glad for at vi i årets udgave af handicapidrætsprisen har fået flyttet fokus på til trænerne. De har en stor andel i de præstationer, der ydes på konkurrencebanerne, siger elitechef i Dansk Handicap Idræts-Forbund Michael Møllgaard Nielsen.

I alt var fem trænere nomineret til Pressalits Keep Living-pris 2015:
  • Joachim Lund, Vejle. Landstræner i atletik. 
  • Torben Nygaard, Viby, og Thor Johansson, Hillerød. Landstræner og assisterende landstræner i kørestolsrugby. 
  • Christoffer Petersen, Dyssegård/Gentofte Landstræner for DHIF’s parabordtennislandshold. 
  • Anders Dehlholm, Frederiksberg. Talentholdstræner i atletik.