OL-fodbold med ambitioner

Situationen omkring OL-fodbold og det hold, Danmark kan stille med, bliver diskuteret kraftigt i øjeblikket. Her er nogle kommentarer fra OL-chef de mission Morten Rodtwitt fra Dannmarks Idrætsforbund.
13. jan 2016
Situationen omkring OL-fodbold og det hold, Danmark kan stille med, bliver diskuteret kraftigt i øjeblikket. Her er nogle kommentarer fra OL-chef de mission Morten Rodtwitt fra Dannmarks Idrætsforbund.
”Det er 24 år siden, Danmark senest har optrådt i OL’s fodboldturnering, og måske kommer der til at gå 24 år, før vi kommer med igen. Derfor opfordrer jeg alle klubber til at hjælpe til med at stille et stærkt hold, som kan gøre sig gældende på topniveau i Brasilien. Mød DBU med en konstruktiv tilgang og tænk også på de positive effekter, et godt dansk resultat til OL kan medføre for klubber og spillere.”

”Vi ser en velvillighed fra klubber i andre lande, der skal deltage ved fodboldkonkurrencen. Den samme velvillighed håber jeg virkelig også at opleve i Danmark. OL-fodboldturneringen i Brasilien har potentiale til at blive et af samlingspunkterne for danskernes OL-interesse, hvis det danske hold er stærkt og klarer sig godt.”

”Når jeg læser kommentarer, som at OL ikke skulle have nogen betydning for fodbold i det hele taget, så bliver jeg nødt til at reagere. Også af hensyn til alle de atleter fra de andre sportsgrene, som kæmper og ofrer alt for at præstere optimalt til OL. De har det dårligt med at se en OL-disciplin blive forsøgt degraderet til noget uvæsentligt. Min tilgang til fodbold er den samme som til alle andre idrætsgrene, vi deltager i. Det er dybt seriøst sportsligt arbejde, og vi går efter at få de bedste atleter med og præstere optimalt til august.”