Medlemmerne i centrum i stort tennissamarbejde

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis går sammen om at vende udviklingen og skaffe 10.000 nye tennisspillere inden 2018. Aftalen er et led i Danmarks Idrætsforbund og DGIs fælles vision ’Bevæg dig for livet’.
7. jan 2016
Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis går sammen om at vende udviklingen og skaffe 10.000 nye tennisspillere inden 2018. Aftalen er et led i Danmarks Idrætsforbund og DGIs fælles vision ’Bevæg dig for livet’.

Fælles pressemeddelelse fra DIF og DGI

Tennissporten har haft svært ved at holde på medlemmerne og lokke nye til siden medlemstallene toppede i 80’erne og 90’erne. Det skal et stort samarbejde mellem Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis skal vende om på. Målet er 10.000 nye medlemmer i hver af organisationerne inden udgangen af 2018.

Vejen til de nye medlemmer går gennem nye koncepter i klubberne og at udbrede kendskabet til, hvad sporten rummer i dag.

”Tennis i 2016 er ikke bare to ketsjere og en bold. Der er bl.a. beach tennis på stranden, ’padel tennis’, som er et mix af bolde og flugtspil fra tennis og med vægge fra squash, og i skoletennis anvender vi større og langsommere skumbolde til aldersgruppen. Med samarbejdet kan vi udbrede og inspirere tennisklubberne til endnu flere gode og alternative løsninger. Tennis passer rigtig godt ind i den moderne families hverdag med en stor grad af fleksibilitet i træningstider og plads på banerne,” siger projektleder i samarbejdet Lorenz Sønderby.

En stor landsdækkende ”Tennissportens Dag” afholdes for første gang i fællesskab d. 30. april 2016. Her er der mulighed for at prøve kræfter med de mange tennisvarianter for både nuværende og nye spillere.

”Vi kan se, at børnene elsker at spille tennis. Vi skal bare være bedre til at gøre opmærksom på os selv. Tennissportens Dag er et vigtigt led i den kampagne. Og så har tennis en form, der gør, at hele familien kan spille sammen, så idrætten ikke bare bliver endnu en pasningsordning. Det skal vi gøre mere ud af i familietennis,” siger formand i DGI Tennis Mogens Spangenberg.

Vidensdeling og et tæt samarbejde skal sikre mere fleksible løsninger til de mange tennisspillere.

”Det er det enkelte medlem og den enkelte tennisforbrugers behov og ønsker, der skal være i centrum. Ved at løfte opgaven sammen og lære af det, vi hver især er gode til, er det min forventning, at vi kan opnå endnu bedre resultater. Det er dejligt, at DIF og DGI deler vores optimisme og økonomisk støtter op om det fælles tennisprojekt,” siger formand i Dansk Tennis Forbund, Henrik Klitvad.

Samarbejdet er en del af DIF og DGIs fælles vision ”Bevæg dig for livet”, der er støttet af Nordea-fonden og TrygFonden.

For yderligere information, kontakt:
Projektleder Lorenz Sønderby: 24 61 14 04