Historisk samarbejde skal give tusinder af nye fodboldspillere

DBU og DGI Fodbold har netop lanceret et ambitiøst samarbejde, der skal sikre flere både unge og voksne medlemmer til dansk fodbold.
6. jan 2016
DBU og DGI Fodbold har netop lanceret et ambitiøst samarbejde, der skal sikre flere både unge og voksne medlemmer til dansk fodbold.

Fælles pressemeddelelse fra DIF og DGI

Med virkning fra 2016 er et nyt kapitel i dansk fodbold begyndt, da DBU og DGI Fodbold har underskrevet en foreløbig treårig aftale om et tæt samarbejde i forbindelse med DIF og DGI’s fælles vision ’Bevæg dig for livet’.

”I DBU har vi store ambitioner på både medlemssiden og i udviklingen af fodboldklubberne. Ved at samarbejde med DGI står vi stærkere end nogensinde i kampen om at få endnu flere til at spille fodbold, som er et af vores indsatsområder i DBU – både når det gælder de voksne motionister og teenagerne. Der er i samarbejdet et kæmpe potentiale, som vi i høj grad ser frem til at forløse gennem både eksisterende og nye fodboldaktiviteter,” siger Bent Clausen, næstformand i DBU.

Det nye samarbejde fokuserer på klubudviklingsforløb og aktivitetsudvikling, så klubberne i fremtiden bliver endnu bedre til at opfylde danskernes ønsker og behov. Over de næste tre år, som aftalen dækker over, er målsætningen, at forøge det samlede medlemstal med 3.000 teenagere og 10.000 voksenmotionister. I et tiårigt perspektiv er det DIF og DGI’s visionsgruppes ambition, at 12.000 flere teenagere og 40.000 flere voksenmotionister skal være medlemmer af DBU og DGI Fodbold.

”Når vi ser på udviklingen i fodboldverdenen, kan vi se, at der er et kæmpe potentiale på teenage- og voksenområdet. Vi skal i det danske foreningsliv konstant udvikle os for at følge med tiden, og det kræver, at vi sammen bliver endnu bedre til at udvikle og markedsføre de rette tilbud, så vi kan få flere med,” siger Lars Møller, formand for DGI Fodbold. 

Fodbold er en afgørende aktør for visionen
’Bevæg dig for livet’ har en målsætning om, at 600.000 flere danskere skal være fysisk aktive i 2025 – heraf 350.000 i foreningslivet. I forhold til at nå disse målsætninger er det afgørende, at fodbolden nu er kommet med på vognen.

”Det er et enormt vigtigt signal, at en af de største idrætter går helt i front og viser vejen. Det er en meget ambitiøs målsætning og et stort stykke på vejen med den samlede vision,” siger Søren Møller, formand i DGI.

Hos DIF er der glæde over, at fodbolden kaster sig konstruktivt ind i arbejdet med visionen.

”Denne aftale er et historisk signal om, at de vil bruge deres samlede viden på fodboldområdet til at skabe de bedst mulige rammer. Det får både nuværende og kommende medlemmer glæde af”, siger DIF-formand Niels Nygaard.

Der er afsat 16,2 millioner kroner til det første led i samarbejdet frem til udgangen af 2018. De midler skal blandt andet bruges på at udvikle 340 klubber og forankre sammenlagt 780 frivillige på teenage- og voksenområdet.

Den nye aftale dækker en treårig periode med følgende delmål:

• 10.000 flere voksenmotionister via klubudviklingsforløb (240 klubber involveres i dette mål)

• 3.000 flere teenagere skal fastholdes i fodbolden via aktiviteter og klubudviklingsforløb (100 klubber involveres i dette mål)

Ud over fodbold har tennis, cykling, badminton, håndbold, floorball og atletik indgået visionsaftaler.

For yderligere kommentarer kontakt:
Bent Clausen: 40 19 06 06
Lars Møller: 22 99 99 19
Søren Møller: 23 28 02 34
Niels Nygaard: 20 73 71 12

Om ’Bevæg dig for livet’:

Visionen ’Bevæg dig for livet indebærer, at Danmark skal sættes i bevægelse. 600.000 flere danskere skal dyrke idræt i 2025 – heraf 350.000 i en idrætsforening. Nordea-fonden, TrygFonden, DIF og DGI investerer tilsammen 100 millioner kroner i projektet fra 2015-2018. Fondene bidrager alene med 60 millioner kroner i den treårige periode.

Læs mere om ’Bevæg dig for livet’ her