Anne-Marie Rindom efternomineret til Årets Sportsnavn

Den 24-årige sejlers guld ved VM i Oman fører nu til, at hun udnævnes som den fjerde kandidat til prisen Årets Sportsnavn.
19. dec 2015
Den 24-årige sejlers guld ved VM i Oman fører nu til, at hun udnævnes som den fjerde kandidat til prisen Årets Sportsnavn.
Der vil i år være fire kandidater at tage stilling til, når Jyllands-Postens og Danmarks Idrætsforbunds pris, Årets Sportsnavn, skal uddeles. For første gang i prisens 25-årige historie har komitéen bag prisen valgt at efternominere en atlet. Årsagen er den danske sejler Anne-Marie Rindoms guldmedalje i disciplinen Laser Radial ved VM i Oman 26. november.

Dermed tilslutter hun sig feltet af nominerede til prisen bestående af svømmeren Jeanette Ottesen, orienteringsløberen Maja Alm og kajakroeren René Holten Poulsen. En præstation, hun selv er meget stolt af.

"Jeg er mega glad for nomineringen og faktisk ret overvældet. Jeg synes jo også selv, at jeg har gjort det ret godt i 2015, så det er klart, at det er dejligt, at andre også har bemærket mine resultater." siger Anne-Marie Rindom

Direktør i Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm, forklarer, at nomineringen af Anne-Marie Rindom først kommer nu, da hendes VM-guld fandt sted sent på året, hvor de første nomineringer var blevet offentliggjort.

"Det er en markant idrætspræstation, der ikke skal negligeres. Anne-Marie Rindoms guldmedalje ved VM i en olympisk disciplin lover netop godt for det kommende OL. Det ville ikke give nogen mening ikke at nominere hende," siger Morten Mølholm.

Danmarks Idrætsforbunds direktør påpeger, at komitéen alle år har haft mulighed for at føje en ekstra kandidat til de i forvejen tre nominerede. Men det er først i år, at en dansk præstation sent på året har haft en så ekstraordinær karakter, at man har valgt at tage den option i brug.

Anne-Marie Rindom befinder sig i øjeblikket i brasilianske Rio de Janeiro, hvor hun sammen med en række af landets bedste sejlere forbereder sig på næste års OL.

Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, kalder Anne-Marie Rindom for en sejler, der stadig har potentialet til at nå op på et endnu højere niveau.

"Anne-Marie er typen, der glæder sig, når der er pres på. I de situationer vokser hun og sætter en god præstation sammen. Hun har potentialet til at også at vinde det guld ved OL, som hun gjorde til VM," siger Thomas Jacobsen.

Formår Anne-Marie Rindom at slutte blandt de tre bedste i disciplinen Laser Radial ved OL til sommer, vil hun blive den første kvindelige dansker til at fuldføre den bedrift. Før hun kan fokusere på det, er der dog noget andet, der skal klares.

"Jeg ser selvfølgelig frem mod 2016, som, jeg tror og håber på, bliver et godt år for mig. Første mål er dog at få OL-udtagelsen på plads, så jeg for alvor kan kigge fremad." siger Anne-Marie Rindom.

Prisen som Årets Sportsnavn uddeles ved showet Sport 2015 i Boxen i Herning den 9. januar. Formand for komitéen er kulturminister Bertel Haarder. Bag udnævnelsen sidder også DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Morten Mølholm, Team Danmark-direktør Lone Hansen, Team Danmark-formand Frank Jensen samt Jyllands-Postens chefredaktør Jørn Mikkelsen og Jyllands-Postens sportsredaktør Christian Thye-Petersen.