Forsvarschefen prøvede kræfter med DIF Soldaterprojekt

Der blev gået til stålet, da Forsvarschef Peter Bartram var gæstespiller ved DIF Soldaterprojekts torsdagstræning.
7. dec 2015
Der blev gået til stålet, da Forsvarschef Peter Bartram var gæstespiller ved DIF Soldaterprojekts torsdagstræning.

Der var fint besøg til DIF Soldaterprojekts ugentlige træning torsdag aften i Center for Idræt på Svanemøllens Kaserne. Forsvarschef Peter Bartram var trukket i sportstøjet, da han kiggede forbi sammen med konen Juli. Han ser idrætten som en central del af arbejdet.

”Sporten kan virkelig noget med at bringe folk sammen. Jeg er glad for det gode samarbejde, vi har med idrætten. Vi har en fælles interesse i at udbrede den fysiske aktivitet og det stærke sammenhold til både de raske og dem, der har mén. I forsvaret er vi gået fra at bruge fysisk aktivitet som stort set en straf til at bruge den helhedstilgang, man kender fra idrætten, hvor man tager højde for både ernæring, udholdenhed og styrke,” siger Peter Bartram.

Det var første gang, Forsvarschefen deltog i træningen. Derfor blev reglerne lige frisket op, inden spillet blev sat i gang. Da først spillet var i gang, var der dog ikke nogen særbehandling for nybegyndere.

”Det er skønt at være med til og mærke det enorme gåpåmod. Der bliver virkelig gået til den og både skubbet og holdt godt fast. Og så er alle lige på sådan et bræt. De giver mig af samme skuffe som alle andre,” siger Peter Bartram.

Thomas Bach fra DIF’s bestyrelse var også til stede til torsdagens træning, og han var glad for besøget.

”Det er positivt at opleve, at begge parter kan se meningen med arbejdet. Tilbagemeldingerne på projektet viser også tydeligt gode resultater. Sammenholdet medvirker til at sikre en meningsfuld tilværelse og lette nogle af de alvorlige fysiske og psykiske traumer,” siger Thomas Bach. 

En evaluering af projektet viser, at 80 procent af deltagerne har oplevet forbedret livskvalitet som følge af træningen, ligesom mange har fundet lysten til at påbegynde en civil uddannelse.

DIF Soldaterprojekt startede i april 2011 og er et samarbejde med Dansk Militært Idrætsforbund (DMI) og Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF).