Olympiske perspektiver i feltet til Årets Fund

Alle 10 nominerede til Danmarks ældste idrætspris har leveret internationale topresultater.
7. dec 2015
Alle 10 nominerede til Danmarks ældste idrætspris har leveret internationale topresultater.
”Igen i år synes jeg, at der er tale om et stærkt felt af talenter med store præstationer bag sig i det forgangne år – ikke kun på ungdoms-, men bestemt også på seniorniveau”, konstaterer Niels Nygaard, der som formand for Danmarks Idrætsforbund har sæde i komiteen bag Årets Fund.
Udtalelsen falder efter et blik ned over listen med de stærke, danske idrætstalenter, der slap gennem nåleøjet og nu er blandt de ti nominerede til Årets Fund 2015.

Mere end 20 specialforbund indstillede kandidater til Danmarks ældste idrætspris, og opgaven med at nominere de 10, der bliver hyldet tirsdag mellem jul og nytår, løses af en komité sammensat af Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken.

Opleve i Rio
Alle de 10 nominerede er tilfældigvis atleter i olympiske idrætsgrene.
”Naturligvis bider jeg mærke i de olympiske perspektiver hos alle nominerede. Nogle af dem skal vi opleve i OL-konkurrencer allerede til sommer i Rio, mens andre synes at have sat kurs mod de efterfølgende lege. Jeg er overbevist om, at nogle af dem vil gøre sig særdeles positivt bemærket”, siger Niels Nygaard.

Opmuntrende
Også Team Danmarks direktør, Lone Hansen, er fuld af fortrøstning.
”Det er opmuntrende, at dansk idræt kan fostre så stor en talentmasse, at det er vanskeligt i sig selv blot at nominere 10 kandidater til Årets Fund blandt de indstillede fra mere end dobbelt så mange forbund”, siger hun. 
”Samtidig er der grund til at lægge mærke til, at både små og store idrætsgrene er i stand til at fostre atleter, der kan bryde igennem internationalt og på den måde komme i betragtning i denne sammenhæng. Det gør de nominerede til forbilleder for de andre ihærdige unge i både deres egne og andre sportsgrene, der bruger mange timer på træning og konkurrencer hver eneste uge året rundt”, slutter Lone Hansen.

Tuborgfondet sikrer pengepris
29. december bliver det afsløret, hvem der bliver Årets Fund 2015. Takket være bidrag fra Tuborgfondet modtager vinderen 100.000 kroner oveni hyldest og Årets Fund-trofæ.


De 10 nominerede til Årets Fund 2015

Atletik: Benjamin Lobo Vedel
Badminton: Frederik Søgaard/Joel Eipe
BMX: Simone T. Christensen
Cykling: Søren Kragh Andersen
Fægtning: Patrick Jørgensen
Golf: Nicole Broch Larsen
Ishockey: Nikolaj Ehlers
Kajak: Julie Frølund Funch
Roning: Hedvig Lærke Berg Rasmussen/Anne Dsane Andersen
Skiskydning: Anders Emil Schiellerup


Fotocollage: Tre af de nominerede: golfspilleren Nicole Broch Larsen, kårdefægteren Patrick Jørgensen og BMX-køreren Simone T. Christensen.