Team Veteran i finalen om Danskernes Idrætspris

3. dec 2015

Nu er de tre finalister til Danskernes Idrætspris fundet. Team Veteran fra Frederiksberg er en af dem, og de to andre er Odense Sportscentrum fra Fyn samt Universitetsroning fra Aalborg. Den endelige vinder bliver offentliggjort 9. januar 2016 ved DR’s sportsgalla SPORT 2015. Hvis Team Veteran løber med prisen, modtager de 50.000 kr. mens der er det samme beløb - øremærket et idrætsinitiativ - til hjemkommunen, Frederiksberg.
Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.  

248 initiativer blev indstillet til Danskernes Idrætspris, og herefter afgav danskerne 14.186 stemmer, der afgjorde, hvilke otte regionale initiativer der skulle gå videre i konkurrencen. Nu har DIF’s bestyrelse udvalgt de tre initiativer, der skal dyste om Danskernes Idrætspris og de i alt 100.000 kr. Blandt de tre finalister er Team Veteran.

DIF har udvalgt de tre finalister på baggrund af en række faglige kriterier, herunder et højt ambitionsniveau såvel på idéplan som i udførelsen, en effektiv brug af midler samt en nyskabende karakter, der kan være til inspiration for andre. Team Veteran har netop udmærket sig ved at skabe et helt nyt tilbud med målrettet genoptræning og idræt for fysisk og psykisk sårede veteraner.

- Team Veteran har virkelig gjort en forskel for vores sårede veteraner. Deres tilbud rummer en række psykosociale udviklingspotentialer for den enkelte deltager og forberedelsen og gennemførelsen af et maratonløb giver veteranerne et uvurderligt bost. Træningen og det kammeratskab, som er knyttet op omkring træningen, giver deltagerne mulighed for at støtte hinanden. Fremadrettet vil de på den måde kunne fungere som forbilleder for andre sårede veteraner, siger Niels Nygaard, formand i DIF.

Den endelige vinder af Danskernes Idrætspris bliver udvalgt af DIF’s bestyrelse og offentliggjort 9. januar til SPORT 2015, hvor prisen vil blive overrakt af e-Boks, DIF og DR P4.

Om de tre finalister:

Team Veteran
Team Veteran er en frivillig, upolitisk organisation, som gennem idræt og kammeratskab hjælper fysisk og psykisk sårede veteraner. Siden 2010 har Team Veteran benyttet regeringens veteranpolitik som pejlemærke, og støtter derved op om det etablerede behandlersystem. Projektet rummer en række psykosociale udviklingspotentialer for den enkelte deltager, foruden oplevelsen af forberedelse og gennemførelse af et maratonløb.

Odense Sportscentrum
Odense Sportscentrum er et på kort tid blevet Nordeuropas største Multi- og kampsportshus, hvor mange foreninger har slået sig sammen og nyder godt af hinandens fællesskab. Odense Sportscentrum gør det nemt at dyrke idræt i forening, for med et kontingent har man adgang til alle de mange tilbud der findes i huset. Der er mulighed for at gå til 24 forskellige idrætsgrene, og med over 700 ugentlige besøgende, er Odense Sportscentrum et samlingspunkt og fyrtårn for børn, unge og seniorer.

Universitetsroning i Aalborg Roklub
I april 2013 startede Aalborg Roklub dansk universitetsroning i samspil med Aalborg Event (Aalborg Kommune) og Aalborg Universitet. De studerende på universitet har taget ideen til sig, og kombinerer i dag det faglige med en aktiv livsstil. Formålet med initiativet i Aalborg Roklub er at sprede universitetsroning til hele landet, og forsøge at genoprette den gamle tradition, hvor universiteterne mødes ved nationale og internationale regattaer og i øvrigt også andre idrætskonkurrerer.

Læs mere på www.danskernesidrætspris.dk

For mere information, kontakt venligst:
Susanne Søndahl Wolff, Nordic Communications & Marketing Director i e-Boks
E-mail: ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Martin Borch, konsulent i DIF
E-mail: mbo@dif.dk, mobil: 29 16 09 18.

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2014 blev over 250 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 4.100 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og Post Danmark.
Læs mere på www.e-boks.dk

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 mio. medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne. Læs mere på www.dif.dk