Høje hop og saltomortaler i Odense

Danskerne får en anderledes oplevelse, når VM i trampolin og tumbling kommer til Odense. Tilskuerne kan blandt andet glæde sig til ’gymnastikkens Formel 1’.
26. nov 2015
Danskerne får en anderledes oplevelse, når VM i trampolin og tumbling kommer til Odense. Tilskuerne kan blandt andet glæde sig til ’gymnastikkens Formel 1’.

Der er rig mulighed for at se høje hop og fascinerende tricks, når VM i trampolin og tumbling løber af stablen fra den 26. november til den 29. november i Odense. Og der er god grund til at komme forbi Sparekassen Arena Fyn i løbet af mesterskabets fire dage. Udøverne skal konkurrere i tre forskellige discipliner: trampolin, dobbelt minitrampolin og tumbling, der nok er ukendt for de fleste.

”Tumbling kalder vi for gymnastikkens Formel 1. Udøverne farer ned af den 25 meter lange måtte på omkring syv sekunder, mens de hopper op i luften og laver saltomortaler og skruer i alle afskygninger,” siger Janne Jelstad, der er eventmanager for VM.

Kulminationen på mange års arbejde

Det er ikke første gang, at Odense er vært for VM i trampolin og tumbling. Det skete også i 2001, og der er i længere tid blevet arbejdet på at få eventet tilbage til det fynske.

”Det her VM er sidste del af en tretrinsraket, vi satte i gang i 2011, hvor vi afholdte vores første World Cup. I 2013 afholdte vi endnu en World Cup og nu har vi altså fået tildelt VM. Det er meget stort for hele trampolin-og tumbling-miljøet i Danmark,” siger Janne Jelstad.

Normalt ville man ligge et verdensmesterskab i København, men det er ikke et tilfælde, at det netop er Odense, der har lagt faciliteter til de to World Cups og altså nu også VM for anden gang.

”Der er mange gode traditioner for både trampolin og tumbling i Odense. Der er et stærkt miljø og stærke kræfter, så det var nærliggende at afholde VM her. Man kan godt kalde Odense for Danmarks trampolin og tumbling højborg,” siger Janne Jelstad.