Penge fra Danskernes Idrætspris bliver til sportsfestival på Sydfyn

Niels Nygaard overrakte 100.000 kr. til Svendborg Gymnastikforening ved en reception i det hus, der førte til e-Boks, P4 og DIF’s pris.
26. nov 2015
Niels Nygaard overrakte 100.000 kr. til Svendborg Gymnastikforening ved en reception i det hus, der førte til e-Boks, P4 og DIF’s pris.
SG Huset i Svendborg blev tilbage i januar ved DR’s gallashow Sport 2014 kåret som vinder af Danskernes Idrætspris, men først onsdag aften, 25. november 2015, blev prisen på 100.000 kr. officielt overrakt af DIF's formand Niels Nygaard.

SG står for Svendborg Gymnastikforening og huset var da også fyldt med en aktive gymnastikbørn, pressefolk, foreningsledere og den lokale DIF-ambassadør, Mette Skov Hansen, der hver på deres måde fulgte med i receptionen og de tre talere.

”Allerede når man kører hen mod huset og træder ind af døren, kan man se og mærke, at det her er et helt specielt sted. SG Huset er et inspirerende idrætsanlæg, der giver lyst til leg, bevægelse og et sted, hvor man kan dyrke sit indre legebarn frem. Her er der plads til alle. Derfor er SG Huset en værdig vinder af Danskernes Idrætspris 2015”, sagde Niels Nygaard i hans tale.

”Det kræver en kæmpe indsats, hvis vi skal nå de mål, vi sammen med DGI har sat os med vision 25-50-75. Det kræver, at vi gør nogen ting på en ny og anderledes måde. Det er SG Huset et fremragende eksempel på. Det er et sted, hvor man på tværs af alder og køn kan dyrke idræt, og hvor man på fleksibel vis tilbyder danskerne at indgå i et forpligtende fællesskab. SG Huset er derfor et rigtig godt fyrtårn, der viser, hvordan vi i fremtiden kan få endnu flere til at dyrke idræt. Og SG huset er et billede på den mangfoldighed og bredde som også er nødvendig for, at vi kan få flere aktive. Det er ikke et spørgsmål om elite eller bredde. Eller om bredden kommer før eliten. I SG Huset er det både og.”

Stor værdi for Svendborg
Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann, var glad for den anerkendelse som SG har fået med Danskernes Idrætspris og så store fordele med det nye gymnastikhus:
”Sammen med de mange andre idrætsforeninger på Sydfyn, har det en stor værdi for Svendborg, at foreninger som SG med foreningens faciliteter og instruktører er med til at sikre kvalitet i idrætstilbuddene til borgerne i Svendborg”, sagde han.

”Nogle af nøgleordene for idrætslivet i Svendborg Kommune er bevægelse, sundhed, aktiviteter sammen med andre og frisk luft. Alt sammen noget som SG også står for. Det er en af grundene til, at vi for nylig har indgået en aftale med SG, som betyder, at SG i samarbejde med Gymnastikhøjskolen i Ollerup og Vejstrup Efterskole, kan være træningssted for landsholdenes træningssamlinger på Sydfyn frem mod EM i Team-Gym i 2016, oplyste Lars Erik Hornemann desuden i hans tale.

Spænder buen hårdt
Formand for SG Ole Højly Hansen, var naturligvis glad og stolt over at modtage Danskernes Idrætspris, som er et samarbejde mellem e-Boks, P4 og DIF. Han takkede de mange engagerede ildsjæle omkring SG, hvis tanker og indsats havde sikret opførelsen af huset.

SG-formanden løftede også sløret for, hvad pengene skal bruges til:
”Vi har besluttet at tage initiativ til at lave en tilbagevendende Svendborg Sportsfestival. Og i vanlig SG stil spænder vi buen hårdt og kører første version af Sportsfestivallen allerede i juni 2016. Det skal være en festival, der samler, laver nye relationer på tværs og forhåbentlig ender som en ny god tradition til glæde for hele Sydfyn. Vi lægger os op ad DIF og DGI visionen Bevæg dig for livet”. 

Om en uges tid forventer DIF at kunne afsløre, hvilke tre af de tilbageværende otte kandidater til Danskernes Idrætspris 2015, der er videre til finalen og dermed deltagere i DR’s show SPORT 2015.


Foto fra venstre: DIF-formand, Niels Nygaard, SG-fomand Ole Højly Hansen og Svendborg Kommunes borgmester Lars Erik Hornemann.