Hvem vinder Kulturministerens Idrætspris 2015?

14 kandidater er indstillet til Kulturministerens Idrætspris. DIF har indstillet Espergærde IF, Bueskydning Danmark og Sara Slott-Bruun Petersen.
19. nov 2015
14 kandidater er indstillet til Kulturministerens Idrætspris. DIF har indstillet Espergærde IF, Bueskydning Danmark og Sara Slott-Bruun Petersen.

Kulturministeren overrækker årets idrætspris den 1. december ved Kulturministerens Idrætsreception. Her vil medaljevindere fra VM og EM under DIF samt idrætsudøvere fra DGI og Dansk Firmaidrætsforbund være inviteret. Receptionen markerer idrætsudøvernes bidrag til et rigt idrætsliv i Danmark inden for elite- og breddeidræt.

DIF har indstillet:

 • Espergærde IF’s fodboldafdeling for dens arbejde med flygtninge, hvor idrætten anvendes til at lære flygtninge om demokratiske principper, som er kerneværdier i idrætsforeningerne.
 • Bueskydning Danmark for afholdelse af det største VM i bueskydning til dags dato, hvor finalen udspillede sig på Christiansborgs Slotsplads. Valget af finalelokation høstede stor national og international anerkendelse og var en medvirkende faktor til, at VM i bueskydning for første gang blev tv-transmitteret.
 • Hækkeløber Sara Slott-Bruun Petersen for at være et forbillede for dem, der ønsker at forene familieliv med store sportslige præstationer.

DGI har indstillet:

 • Play the Game v/Jens Sejer Andersen for at få spørgsmålet om blandt andet doping, matchfixing, ytringsfrihed og demokrati i idræt på den internationale dagsorden.
 • Projekt FOKUS: Ro og koncentration gennem skydeidræt v/Annegrethe Gohr Månson for at styrke evnen til gennem skydning at holde fokus og opøve koncentrationen blandt børn og unge med ADHD og herigennem gøre dem til en del af foreningslivet på lige fod med andre børn og unge.
 • IF Skjold-Skævinge v/formand Lasse Petersen for at have overvundet udfordringerne ved at tiltrække frivillige ved at skabe en klub i klubben, Klub Frivillig, som er blevet til en platform for ideer, fællesskab og fundraising. Ideen er spredt til andre foreninger og har herved højnet bevidstheden blandt mange idrætsledere om, at det er muligt at gøre noget aktivt for at tiltrække flere frivillige.

Team Danmark har indstillet:

 • Hækkeløber Sara Slott-Bruun Petersen og hendes træner Mikkel Larsen og for at formå at kombinere henholdsvis familie- og studieliv og familie- og arbejdsliv med livet som international eliteatlet og træner.
 • Lars Lindstrøm for at have gået nye veje og banet vejen for et kulturskifte på orienteringsløbslandsholdet, der har bevirket at de danske landsholdsløbere i dag tilhører den absolutte verdenselite.
 • BMX-kører Simone Tetsche Christensen for at have vundet medaljer ved samtlige de store mesterskaber i BMX i årets løb (European Games, EM og VM), sideløbende med at hun læser medicin på universitetet.

Dansk Firmaidrætsforbund har indstillet følgende to kandidater:

 • Peter Dorf Kristensen fra Aalborg Firmaidræt for i 2015 at være blevet kåret til årets leder i Dansk Firmaidrætsforund.
 • Fredensborg atletikklub v/formand Jan Pold for at stå bag mandeløbet Xtreme Mandehørm, der i 2015 formåede at få 8000 mænd ud at løbe terrænløb.

Dansk Handicap Idræts-Forbund har indstillet følgende kandidat:

 • Vejle Kommune v/borgmester Arne Sigtenbjerggaard for at have en ambition om at være hovedstad for handicapidrætsområdet i Danmark. Vejle Kommune har indgået en aftale med Dansk Handicap Idræts-Forbund, der skal medvirke til, at eliteatleter i handicapidrætten får bedre muligheder og faciliteter i Vejle, samt at flere personer med handicap i Vejle kommer til at dyrke idræt.

Kulturministeriets Forskningsudvalg har indstillet følgende kandidat:

 • Lektor Ernst Albin Hansen for sit forskningsengagement i cykling og rytmisk aktivitet, der i 2015 udmundede i en disputats og publikationer i anerkendte internationale videnskabelige tidsskrifter, samt sit engagement i Team Giant Contea U23, hvor han fungerer som træningsvejleder.

Anti Doping Danmark har indstillet følgende kandidat:

 • Aalborg Kommune for at yde verdens første kommunalt forankrede tværfaglige indsats til forebyggelse og bekæmpelse af dopingbrug blandt unge.