Søstjernerne fra Vejle vandt regional afstemning i Danskernes Idrætspris

Tæt på 50 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Søstjernerne fra Sejlklubben i Vejle. Dermed er den regionale kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsgalla. Med prisen følger 100.000 kr.
13. nov 2015
Tæt på 50 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Søstjernerne fra Sejlklubben i Vejle. Dermed er den regionale kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsgalla. Med prisen følger 100.000 kr.
Det blev Søstjernerne fra Sejlklubben i Vejle, der løb med den regionale førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Dermed er det lokale idrætsinitiativ fra Vejle fortsat med i konkurrencen om den samlede præmiesum på 100.000 kr.

Med førstepladsen går Søstjernerne fra Sejlklubben i Vejle sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor DIF’s bestyrelse udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres 9. januar 2016 til DR’s sportsgalla, Sport 2015.

”Jeg tænker, at Søstjernerne var det mest kreative og innovative forslag, og det er nok det, der har fået folk til at stemme på det. Det bliver spændende i fremtiden at følge resultatet af sejlklubbens indsats. Bliver Vejle Sejlklub om nogle år stærkere i juniorrækkerne og vil effekten holde helt op i seniorrækkerne? Også i andre idrætsgrene må idrætsledere inspireret af initiativet i Vejle spørge sig selv: Hvor tidligt kan vi egentlig starte? Måske kan dette initiativ være til inspiration for Dansk Sejlunion, der jo kan sprede konceptet ud til hele landet”, siger Lone Tørnes Andersen, lokal DIF ambassadør, der sad med i den regionale dommerkomité, som udvalgte tre idrætsinitiativer til at gå videre til afstemningen.
De to øvrige idrætsinitiativer, der kunne stemmes på, var Aktiv fritid (også fra Vejle) og Givskud i bevægelse.

Afstemningen, der foregik på hjemmesiden for Danskernes Idrætspris, løb over tolv dage og sluttede fredag 13. november kl. 9. Søstjernerne fra Sejlklubben i Vejle fik tæt på halvdelen af alle stemmerne.

Om Søstjernerne i Sejlklubben i Vejle
Her er et initiativ, hvor børn helt ned til fem år kan få lov at prøve at sejle optimistjolle. Normalt er de otte år og på det tidspunkt er mange allerede fanget af anden sport. Til søstjernerne laves der specielle små sejl og børnene bliver udstyret med redningsveste med krave, så de ikke behøver at kunne svømme. For at skabe yderligere tryghed, starter børnene to i hver jolle. På den måde har de fået leget bølgerne, vinden og kæntringerne ind fra små. Sidste år startede de fire børn. Sidst på sæsonen var de otte-ti stykker. I år er holdet fyldt, og der er venteliste.
For Vejle Sejlklub giver det masser af liv på havnen, nye forældre i sejlskolen, gode kammerater og forhåbentlig et løft til sejlsporten, fordi ungerne allerede er erfarne, når de når den normale startalder.


De otte regionale vindere er:
Fyn: Odense Sportscentrum
Midt- og Vestjylland: Aktiv onsdag (Struer)
Nordjylland: Universitetsroning (Aalborg)
Østjylland: Minitræning i naturen (Silkeborg Orienteringsklub)
Syd- og Esbjerg: Broen Tønder
Trekantsområdet: Søstjernerne (Sejlklubben i Vejle)
Sjælland og øerne: Lørdag i Sorø Hallen
Hovedstadsområdet: Team Veteran (København)

Læs mere på www.danskernesidrætspris.dk

For mere information, kontakt venligst:
Susanne Søndahl Wolff, Nordic Communications & Marketing Director i e-Boks
E-mail: ssw@e-boks.dk, Mobil: 23 82 13 14

Martin Borch, konsulent i DIF
E-mail: mbo@dif.dk, Mobil: 29 16 09 18.

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2014 blev over 250 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 4.100 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og Post Danmark.
Læs mere på www.e-boks.dk

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 mio. medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk