Broen Tønder vandt regional afstemning i Danskernes Idrætspris

Tæt på 50 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Broen Tønder. Dermed er den regionale kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsgalla. Med prisen følger 100.000 kr.
13. nov 2015
Tæt på 50 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Broen Tønder. Dermed er den regionale kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsgalla. Med prisen følger 100.000 kr.
Det blev Broen Tønder, der løb med den lokale førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Dermed er det sønderjyske idrætsinitiativ fortsat med i konkurrencen om den samlede præmiesum på 100.000 kr.

Med førstepladsen går Broen Tønder sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor DIF’s bestyrelse udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres 9. januar 2016 til DR’s sportsgalla, Sport 2015.

”Vinderinitiativet er et godt eksempel på lige præcis det, som idræt kan: integrere. Og det hvad enten det drejer sig om utilpassede unge, indvandrere eller flygtninge. Derfor er det her et godt idrætsinitiativ. Jeg synes, det er vigtigt, at mennesker, der af den ene eller anden grund ikke rigtigt passer ind i samfundet, får nogle succesoplevelser og en fællesskabsfølelse. Det kan være med til at hjælpe dem på rette vej”, siger Jesper Larsen, lokal DIF ambassadør, der sad med i den regionale dommerkomité, som udvalgte tre idrætsinitiativer til at gå videre til afstemningen.
De to øvrige idrætsinitiativer, der kunne stemmes på, var Game StreetMekka og Aktiv Fritid – begge fra Esbjerg

Afstemningen, der foregik på hjemmesiden for Danskernes Idrætspris, løb over tolv dage og sluttede fredag 13. november kl. 9. Broen Tønder fik tæt på halvdelen af stemmerne.

Om Broen Tønder

Initiativet Broen Tønder er en frivillig, social forening i Tønder kommune, som startede i september 2011. Initiativet er en lokalafdeling af det landsdækkende projekt Broen Danmark, som har til formål at støtte udsatte børn, så de på lige fod med alle andre børn har mulighed for en aktiv og indholdsrig tilværelse med idræt og foreningsaktiviteter. Målgruppen er overordnet socialt udsatte børn og unge i alderen 6-17 år, hvor forældrenes situation er en hindring for deltagelse i fritidsaktiviteter, hvor børnene eller de unge mangler socialt samvær med udgangspunkt i fritidsaktiviteter eller som er i fare for at havne i kriminalitet eller misbrug. Fælles for alle børn/unge er, at de og deres familie af forskellige årsager er i en situation, som vanskeliggør at de selv kan afholde udgiften. Broen Tønder samarbejder med Tønder Kommunes sagsbehandlere, lærere, og foreninger om børn og unge der har brug for hjælp, således at de kan fortsætte med at deltage i deres fritidsaktiviteter eller starte nye aktiviteter op. I 2014 ydede Broen Tønder støtte til ca.110 børn. I 2015 er der indtil nu (5. oktober) ydet støtte til 136 børn.
En del af de børn Broen hjælper er flygtningebørn for hvem foreningssporten en meget vigtig integrationsfaktor.


De otte regionale vindere er:
Fyn: Odense Sportscentrum
Midt- og Vestjylland: Aktiv onsdag (Struer)
Nordjylland: Universitetsroning (Aalborg)
Østjylland: Minitræning i naturen (Silkeborg Orienteringsklub)
Syd- og Esbjerg: Broen Tønder
Trekantsområdet: Søstjernerne (Sejlklubben i Vejle)
Sjælland og øerne: Lørdag i Sorø Hallen
Hovedstadsområdet: Team Veteran (København)

Læs mere på www.danskernesidrætspris.dk

For mere information, kontakt venligst:
Susanne Søndahl Wolff, Nordic Communications & Marketing Director i e-Boks
E-mail: ssw@e-boks.dk, Mobil: 23 82 13 14

Martin Borch, konsulent i DIF
E-mail: mbo@dif.dk, Mobil: 29 16 09 18.

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2014 blev over 250 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 4.100 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og Post Danmark.
Læs mere på www.e-boks.dk

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 mio. medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk