Lørdag i Sorø Hallen vandt regional afstemning i Danskernes Idrætspris

Tæt på 50 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Lørdag i Sorø Hallen. Dermed er den regionale kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsgalla. Med prisen følger 100.000 kr.
13. nov 2015
Tæt på 50 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Lørdag i Sorø Hallen. Dermed er den regionale kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsgalla. Med prisen følger 100.000 kr.
Det blev Lørdag i Sorø Hallen, der løb med den sjællandske førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Dermed er det midtsjællandske idrætsinitiativ fortsat med i konkurrencen om den samlede præmiesum på 100.000 kr.

Med førstepladsen går Lørdag i Sorø Hallen sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor DIF’s bestyrelse udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres 9. januar 2016 til DR’s sportsgalla, Sport 2015.

”Lørdag i Sorø Hallen var et initiativ, vi i dommerkomiteen havde på blokken fra start af. Det er et stort initiativ, som gentages og samler foreningerne på tværs. Det er et rigtigt godt initiativ, der giver børn mulighed for at prøve en masse forskellige idrætsgrene. Det er en aktivitet, som nemt kan kopieres ud til de fleste andre kommuner. siger Jan Lindorff, lokal DIF ambassadør, der sad med i den regionale dommerkomité, som udvalgte tre idrætsinitiativer til at gå videre til afstemningen.
De to øvrige idrætsinitiativer, der kunne stemmes på, var Sund Stil fra Kalundborg og Danmarks bedste brydeklub, BK Thor fra Nykøbing Falster

Afstemningen, der foregik på hjemmesiden for Danskernes Idrætspris, løb over tolv dage og sluttede fredag 13. november kl. 9. Lørdag i Sorø Hallen fik tæt på halvdelen af stemmerne.

Om Lørdag i Sorø Hallen
Foreningen Lørdag i Sorø Hallen har siden 1993 arrangeret Lørdag i Sorø Hallerne for unge fra 3. til 9. klassetrin. Med start kl. 18.30 og frem til kl. 22.30 kan børn og unge få et kendskab til et utal af forskellige sportsgrene og bevægelsesformer - bl.a. fodbold, badminton, minitennis, hoppeborg, gymnastik, bueskydning, skydning, klatrevæg, billard, bordtennis, rally simulator, sumobrydning, ethjulede cykler, air hockey og sumba.
Over 400 børn er i en af de tre Sorø Haller en lørdag aften og mange forældre hjælper til med praktiske gøremål og med at sikre, at alt forløber gnidningsløst.
Arrangementet Lørdag i Sorø Hallen giver flere nye medlemmer i det lokale foreningsliv.


De otte regionale vindere er:
Fyn: Odense Sportscentrum
Midt- og Vestjylland: Aktiv onsdag (Struer)
Nordjylland: Universitetsroning (Aalborg)
Østjylland: Minitræning i naturen (Silkeborg Orienteringsklub)
Syd- og Esbjerg: Broen Tønder
Trekantsområdet: Søstjernerne (Sejlklubben i Vejle)
Sjælland og øerne: Lørdag i Sorø Hallen
Hovedstadsområdet: Team Veteran (København)

Læs mere på www.danskernesidrætspris.dk

For mere information, kontakt venligst:
Susanne Søndahl Wolff, Nordic Communications & Marketing Director i e-Boks
E-mail: ssw@e-boks.dk, Mobil: 23 82 13 14

Martin Borch, konsulent i DIF
E-mail: mbo@dif.dk, Mobil: 29 16 09 18.

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2014 blev over 250 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 4.100 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og Post Danmark.
Læs mere på www.e-boks.dk

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 mio. medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.

Læs mere på www.dif.dk