Minitræning i Naturen fra Silkeborg vandt regional afstemning i Danskernes Idrætspris

Tæt på 50 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Minitræning i Naturen fra Silkeborg. Dermed er den regionale kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsgalla. Med prisen følger 100.000 kr.
13. nov 2015
Tæt på 50 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Minitræning i Naturen fra Silkeborg. Dermed er den regionale kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsgalla. Med prisen følger 100.000 kr.
Det blev Minitræning i Naturen fra Silkeborg, der løb med den østjyske førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Dermed er idrætsinitiativet fra Silkeborg fortsat med i konkurrencen om den samlede præmiesum på 100.000 kr.

Med førstepladsen går Minitræning i Naturen sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor DIF’s bestyrelse udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres 9. januar 2016 til DR’s sportsgalla, Sport 2015.

”Der er tale om et supergodt initiativ fra en idrætsgrene, som prøver at få fat i en målgruppe, man ellers ikke traditionelt forbinder med orienteringsløb. Klubben har prøvet at se, hvordan man i en meget tidlig alder kan inspirere til bevægelse i naturen og har ydermere formået at konvertere aktiviteterne så de giver mening ikke kun for børn, men også for deres familier. Det giver god værdi, når flere generationer på den måde får tid til at dyrke noget sammen. Og her kan hele familien udfordre hinanden i naturen”, siger Torben Kjeldsen, lokal DIF ambassadør, der sad med i den regionale dommerkomité, som udvalgte tre idrætsinitiativer til at gå videre til afstemningen.
De to øvrige idrætsinitiativer, der kunne stemmes på, var Selvtræning fra Brabrand og Solbjerg Alive.
Afstemningen, der foregik på hjemmesiden for Danskernes Idrætspris, løb over tolv dage og sluttede fredag 13. november kl. 9. Minitræning i Naturen fik tæt på halvdelen af stemmerne.

Om Minitræning i Naturen
Denne aktivitet er et initiativ under Silkeborg Orienteringsklub, rettet mod børn i aldersgruppen tre til syv år og disses forældre. Initiativet er sat i værk fordi de traditionelle aktiviteter i en orienteringsklub ikke er velegnet til denne aldersgruppe. Forældrene er dels med for at hjælpe, dels med som deltagere på lige fod med deres børn. Aktiviteterne er inspireret af noget af det, der i øvrigt foregår i orienteringsklubben, men er primært rettet mod at gøre børnene (og deres forældre) trygge ved og glade for at komme i naturen. Aktiviteterne favner bredt, og går ud på gennem leg og bevægelse at vise, hvordan man kan bruge naturen som idrætsplads. Det er et tilbud til småbørnsfamilier om oplevelser, man kan dele. Både børnene og deres forældre, eller bedsteforældre, bliver aktiveret. Børn og voksne er fælles om aktiviteterne på samme måde som det kendes fra mor-og-barn gymnastik eller forældresvømning.


De otte regionale vindere er:
Fyn: Odense Sportscentrum
Midt- og Vestjylland: Aktiv onsdag (Struer)
Nordjylland: Universitetsroning (Aalborg)
Østjylland: Minitræning i naturen (Silkeborg Orienteringsklub)
Syd- og Esbjerg: Broen Tønder
Trekantsområdet: Søstjernerne (Sejlklubben i Vejle)
Sjælland og øerne: Lørdag i Sorø Hallen
Hovedstadsområdet: Team Veteran (København)

Læs mere på www.danskernesidrætspris.dk

For mere information, kontakt venligst:
Susanne Søndahl Wolff, Nordic Communications & Marketing Director i e-Boks
E-mail: ssw@e-boks.dk, Mobil: 23 82 13 14

Martin Borch, konsulent i DIF
E-mail: mbo@dif.dk, Mobil: 29 16 09 18.

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2014 blev over 250 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 4.100 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og Post Danmark.
Læs mere på www.e-boks.dk

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 mio. medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.

Læs mere på www.dif.dk