Team Veteran fra København vandt regional afstemning i Danskernes Idrætspris

Over 40 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Team Veteran. Dermed er den regionale kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsgalla. Med prisen følger 100.000 kr.
13. nov 2015
Over 40 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Team Veteran. Dermed er den regionale kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsgalla. Med prisen følger 100.000 kr.
Det blev Team Veteran fra København, der løb med den hovedstadens førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Dermed er idrætsinitiativet fortsat med i konkurrencen om den samlede præmiesum på 100.000 kr.

Med førstepladsen går Team Veteran sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor DIF’s bestyrelse udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres 9. januar 2016 til DR’s sportsgalla, Sport 2015.

”Team Veteran viser et civilsamfund, der rejser sig og løser en opgave, så folk kan komme tilbage til samfundet. Man kan tale om at helbredde gennem idræt, som via meningsfulde fællesskaber kan flytte mennesker i en god retning,” siger Allan Nyhus, lokal DIF ambassadør, der sad med i den regionale dommerkomité, som udvalgte tre idrætsinitiativer til at gå videre til afstemningen.
”Der sker noget, når mennesker mødes i et socialt element på tværs af de skel, der nu en gang findes. På den måde kan man bruge idræt og det sociale til at få mennesker tilbage på sporet. Det er uhyre positivt. Ydermere så stopper dette initiativ jo ikke her. Team Veteran sørger for at indsluse folk i foreningslivet. Det er rigtigt fedt og jeg tror helt klart, at Team Veteran er et godt bud på den samlede vinder,” slutter Allan Nyhus.

De to øvrige idrætsinitiativer, der kunne stemmes på, var Hillerøds foreningsidræt i skoletiden og Børn til Bold i Køge.
Afstemningen, der foregik på hjemmesiden for Danskernes Idrætspris, løb over tolv dage og sluttede fredag 13. november kl. 9. Hillerøds foreningsidræt i skoletiden fik over 40 procent af stemmerne.

Om Team Veteran
Team Veteran arbejder seriøst med at understøtte fysisk, mental og social rehabilitering hos en udsat målgruppe via idræt og fællesskab. Teamet er en frivillig upolitisk organisation bestående af en række ressourcepersoner, hvor intentionen om hjælp til selvhjælp gennem idræt og kammeratskab er den drivende kraft. Siden 2010 har Team Veteran benyttet regeringens veteranpolitik som pejlemærke, og støtter derved op om det etablerede behandlersystem, hvilket ses i Team Veterans målsætning om at være en matchende nuance i den farverige palet af etablerede tilbud til fysisk og psykisk sårede veteraner. Team Veterans nuance er maratonløb. Team Veterans projekt rummer en række psykosociale udviklingspotentialer for den enkelte deltager, foruden oplevelsen af forberedelse og gennemførelse af maratonløbet.
Veteranerne hjælpes derudover også over i andre sportsgrene og foreninger i takt med at modet og balancen øges. 

De otte regionale vindere er:
Fyn: Odense Sportscentrum
Midt- og Vestjylland: Aktiv onsdag (Struer)
Nordjylland: Universitetsroning (Aalborg)
Østjylland: Minitræning i naturen (Silkeborg Orienteringsklub)
Syd- og Esbjerg: Broen Tønder
Trekantsområdet: Søstjernerne (Sejlklubben i Vejle)
Sjælland og øerne: Lørdag i Sorø Hallen
Hovedstadsområdet: Team Veteran (København)

Læs mere på www.danskernesidrætspris.dk

For mere information, kontakt venligst:
Susanne Søndahl Wolff, Nordic Communications & Marketing Director i e-Boks
E-mail: ssw@e-boks.dk, Mobil: 23 82 13 14

Martin Borch, konsulent i DIF
E-mail: mbo@dif.dk, Mobil: 29 16 09 18.

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2014 blev over 250 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 4.100 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og Post Danmark.
Læs mere på www.e-boks.dk

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 mio. medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk