Odense Sportscentrum vandt regional afstemning i Danskernes Idrætspris

Over 40 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Aktiv onsdag i Struer. Dermed er den regionale kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsgalla. Med prisen følger 100.000 kr.
13. nov 2015
Over 40 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Aktiv onsdag i Struer. Dermed er den regionale kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsgalla. Med prisen følger 100.000 kr.
Det blev Odense Sportscentrum, der løb med den fynske førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Dermed er det fynske idrætsinitiativ fortsat med i konkurrencen om den samlede præmiesum på 100.000 kr.

Med førstepladsen går Odense Sportscentrum sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor DIF’s bestyrelse udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres 9. januar 2016 til DR’s sportsgalla, Sport 2015.

”Det er unikt, at vinderinitiativet har fokus på, hvad de kan skabe sammen. Og så er det dejligt, at de med deres samarbejde giver udøverne mulighed for at prøve forskellige nuancer af kampsport. Når de knytter deres afdelinger sammen på den måde, så er et af resultaterne, at de får et lavere frafald. Det er rigtigt positivt. Klubberne har for alvor fået øjnene op for, at de sammen kan skabe noget større end hvis de blot var alene”, siger Mette Skov Hansen, lokal DIF ambassadør, der sad med i den regionale dommerkomité, som udvalgte tre idrætsinitiativer til at gå videre til afstemningen.
De to øvrige idrætsinitiativer, der kunne stemmes på, var BROEN Nyborg (og Svendborg) og B1909s Projekt Helheden.

Afstemningen, der foregik på hjemmesiden for Danskernes Idrætspris, løb over tolv dage og sluttede fredag 13. november kl. 9. Odense Sportscentrum fik over halvdelen af stemmerne.

Om Odense Sportscentrum
Odense Sportscentrum er på kort tid blevet Nordeuropas største multi- og kampsportshus. Her er på 6000 m2 indrettet idrætsfaciliteter til 24 forskellige klubber, der har 700 ugentlige besøgende. Unge kan her socialisere og prøve forskellige retninger af inden for mindre sportsgrene. Huset har en visionen om lektiecafe og ungdomsarbejde, der skal styrke faglighed og virke forebyggende. Odense Sportscentrum er blevet en gevinst for mange primært kampsportsklubber. En af de nærliggende folkeskoler har på Skolernes Motionsdag flyttet 360 elever til Odense Sportscentrum så eleverne kan prøve flere slags kampsport. Et eksempel, som flere andre skoler overvejer at kopiere.


De otte regionale vindere er:
Fyn: Odense Sportscentrum
Midt- og Vestjylland: Aktiv onsdag (Struer)
Nordjylland: Universitetsroning (Aalborg)
Østjylland: Minitræning i naturen (Silkeborg Orienteringsklub)
Syd- og Esbjerg: Broen Tønder
Trekantsområdet: Søstjernerne (Sejlklubben i Vejle)
Sjælland og øerne: Lørdag i Sorø Hallen
Hovedstadsområdet: Team Veteran (København)

Læs mere på www.danskernesidrætspris.dk

For mere information, kontakt venligst:
Susanne Søndahl Wolff, Nordic Communications & Marketing Director i e-Boks
E-mail: ssw@e-boks.dk, Mobil: 23 82 13 14

Martin Borch, konsulent i DIF
E-mail: mbo@dif.dk, Mobil: 29 16 09 18.

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2014 blev over 250 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 4.100 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og Post Danmark.
Læs mere på www.e-boks.dk

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 mio. medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk