Aktiv onsdag i Struer vandt regional afstemning i Danskernes Idrætspris

Over 40 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Aktiv onsdag i Struer. Dermed er den regionale kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsgalla. Med prisen følger 100.000 kr.
13. nov 2015
Over 40 procent af alle de afgivne stemmer i den regionale afstemning om Danskernes Idrætspris var sat ved Aktiv onsdag i Struer. Dermed er den regionale kandidat, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsgalla. Med prisen følger 100.000 kr.
Det blev Aktiv onsdag i Struer, der løb med den Midt- og Vestjyske førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Dermed er det vestjyske idrætsinitiativ fortsat med i konkurrencen om den samlede præmiesum på 100.000 kr.

Med førstepladsen går Aktiv onsdag i Struer sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor DIF’s bestyrelse udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres 9. januar 2016 til DR’s sportsgalla, Sport 2015.

”Det er et supergodt initiativ, man har taget deroppe i Struer. Det har været en fornøjelse som både dommer og som DIF ambassadør at vurdere de forskellige indstillinger - og i særdeleshed initiativet fra Struer. Aktiv onsdag er en fantastisk idé til at få aktiveret endnu flere borgere. Jeg er også glad for det meget høje stemmetal. Det vidner om en stor interesse for idrætten i vores område og afspejler også at der er mange idrætsaktive”, siger Preben Jensen, lokal DIF ambassadør, der sad med i den regionale dommerkomité, som udvalgte tre idrætsinitiativer til at gå videre til afstemningen.

De to øvrige idrætsinitiativer, der kunne stemmes på, var Feldborg BMX hal og Total Håndbold i Viborg.

Afstemningen, der foregik på hjemmesiden for Danskernes Idrætspris, løb over tolv dage og sluttede fredag 13. november kl. 9. Aktiv onsdag i Struer fik 40 procent af stemmerne.

Om Aktiv onsdag i Struer
Initiativet er et tilbud om motion og socialt samvær for aldersgruppen 60+. Med mere end 15 forskellige aktiviteter med forskellige sværhedsgrader, har alle mulighed for at røre sig og være sammen socialt. To timer hver onsdag tilbydes fælles sang, kaffe, opvarmning, gymnastik, stolemotion, ringo, bordtennis, curling, bowl, hockey, badminton, stavgang, vandgymnastik i varm vands bassin og bob.
Ledelsens seks personer og yderligere 16 instruktører er alle ulønnede. Initiativet samler hver onsdag i vinterhalvåret i gennemsnit mere end 200 deltagere.

De otte regionale vindere er:
Fyn: Odense Sportscentrum
Midt- og Vestjylland: Aktiv onsdag (Struer)
Nordjylland: Universitetsroning (Aalborg)
Østjylland: Minitræning i naturen (Silkeborg Orienteringsklub)
Syd- og Esbjerg: Broen Tønder
Trekantsområdet: Søstjernerne (Sejlklubben i Vejle)
Sjælland og øerne: Lørdag i Sorø Hallen
Hovedstadsområdet: Team Veteran (København)

Læs mere på www.danskernesidrætspris.dk

For mere information, kontakt venligst:
Susanne Søndahl Wolff, Nordic Communications & Marketing Director i e-Boks
E-mail: ssw@e-boks.dk, Mobil: 23 82 13 14

Martin Borch, konsulent i DIF
E-mail: mbo@dif.dk, Mobil: 29 16 09 18.

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2014 blev over 250 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 4.100 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og Post Danmark.
Læs mere på www.e-boks.dk

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 mio. medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk