Alm, Holten og Ottesen nomineret til årets sportsnavn

Maja Alm, René Holten Poulsen og Jeanette Ottesen er nomineret til Årets Sportsnavn 2015. En pris som Danmarks Idrætsforbund og Jyllands-Posten står bag.
9. nov 2015
Maja Alm, René Holten Poulsen og Jeanette Ottesen er nomineret til Årets Sportsnavn 2015. En pris som Danmarks Idrætsforbund og Jyllands-Posten står bag.
Den prestigefulde pris bliver uddelt ved Sport 2015-showet i Herning den 9. januar, og det er et par medaljevante atleter, som kæmper om den måske fineste idrætspris i landet. En pris der sidste år blev vundet at triatleten Camilla Pedersen.
 
Orienteringsløberen Maja Alm blev i 2015 tredobbelt verdensmester. Hun har tidligere vundet både sølv- og bronzemedaljer ved EM og VM, men ved stævnet i Skotland røg hun for alvor til tops, da hun vandt guld i sprint og leverede en lignende bedrift i mix-sprinten og i stafetten.

VM-guld var der også til René Holten Poulsen. Kajakroeren var hurtigst på både 500- og 1000 meter distancen. Han vandt også to guldmedaljer samt en sølvmedalje ved EM tidligere på året, så der er ingen tvivl om, at kajakroeren havde sin bedste sæson nogensinde, hvilket automatisk gør ham til et af de største danske medaljehåb ved OL i Rio i 2016.

Den tredje nominerede vandt ikke VM-guld. Men svømmeren Jeanette Ottesen imponerede alligevel, da hun bare halvanden måned efter at være blevet udsat for et umotiveret overfald i trafikken, hvor hun brækkede en finger, tog to sølvmedaljer ved VM i Kazan.

Svær opgave
Direktør i Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm Hansen, siger således om de tre nominerede:
"2015 har været et resultatmæssigt meget stærkt år for dansk eliteidræt. Det lover rigtig godt for næste års OL-præstationer i Rio. I spidsen for resultaterne i 2015 står to af vores olympiske medaljekandidater René Holten Poulsen og Jeanette Ottesen. De flankeres af en måske mindre ukendt eliteudøver i skikkelse af Maja Alm, som ikke desto mindre imponerede alt og alle med sine tre VM guldmedaljer. Så dommerkomiteen kommer ikke på nogen nem opgave, når Årets Sportsnavn skal findes blandt de nominerede.”

Sportsredaktør hos Jyllands-Posten, Christian Thye-Petersen, ser frem til at være med til at udpege en vinder. Især fordi der er tale om et jubilæum.

”Vi er lidt stolte over, at vi nu kan holde 25 års jubilæum for, hvad vi med lidt mangel på beskedenhed kalder, Danmarks fornemste elitesportspris. Hvis man ser på listen over tidligere vindere, forstår man hvorfor. Vi er glade for, at vi gennem samarbejdet med Danmarks Idræts Forbund og Team Danmark giver prisen den seriøsitet, som kommer af den faglighed, som de to institutioner repræsenterer. Og hvert år bliver man overrasket over, hvor mange stærke idrætspræstationer, vi som lille nation kan levere,” siger Christian Thye-Petersen.

Mulighed for flere nomineringer
Ansvaret for den endelige kåring er lagt i hænderne på en priskomité med kulturminister Bertel Haarder (V) som formand og DIF-formand Niels Nygaard som næstformand. De øvrige medlemmer er DIF-direktør Morten Mølholm, Team Danmark-direktør Lone Hansen, Team Danmark-formand Frank Jensen samt chefredaktør Jørn Mikkelsen og sportsredaktør Christian Thye-Petersen, JP.

Komitéen forbeholder sig ret til at nominere yderligere atleter, hvis de skulle levere en ekstraordinær idrætspræstation i årets sidste måneder. Det kunne eksempelvis være kvindelandsholdet i håndbold, som spiller VM på hjemmebane i december.

På adressen aarets-sportsnavn.dk kan man stemme på de tre atleter og dermed give sin mening til kende.

Tidligere vindere af Årets Sportsnavn:

1992: Jesper Bank, sejlsport
1993: Damelandsholdet, håndbold
1994: Damelandsholdet, håndbold
1995: Mette Jacobsen, svømning
1996: Bjarne Riis, cykling
1997: Wilson Kipketer, atletik
1998: Letvægtsfireren, roning
1999: Camilla Martin, badminton
2000: Damelandsholdet, håndbold
2001: Thomas Bjørn, golf
2002: Tom Kristensen, motorsport
2003: Nicki Pedersen, speedway
2004: Letvægtsfireren, roning
2005: Tom Kristensen, motorsport
2006: Mikkel Kessler, boksning
2007: Rasmus Quist og Mads Rasmussen, roning
2008: Herrelandsholdet, håndbold
2009: Lotte Friis, svømning
2010: Caroline Wozniacki, tennis
2011: Jeanette Ottesen, svømning
2012: Lasse Norman Hansen, cykling
2013: Maja Jager, bueskydning
2014: Camilla Pedersen, triatlon

For yderligere kommentarer kontakt:

Morten Mølholm Hansen, direktør for DIF
Mail: mmh@dif.dk
Tlf: 21 66 37 74