Stærk skyttetrio udtaget til Rio

Skytterne Jesper Hansen, Stine Nielsen og Torben Grimmel er udtaget til OL i Rio og drømmer om noget stort. Jesper Hansen vil have revanche for sin indsats i London for fire år siden.
4. nov 2015
Skytterne Jesper Hansen, Stine Nielsen og Torben Grimmel er udtaget til OL i Rio og drømmer om noget stort. Jesper Hansen vil have revanche for sin indsats i London for fire år siden.
Yderligere tre atleter er blevet udtaget til OL i Rio. Det drejer sig om skytterne Jesper Hansen, Stine Nielsen og Torben Grimmel, som DIF’s bestyrelse har udtaget efter en indstilling fra Dansk Skytte Union.

Danmark har tidligere leveret gode resultater og medaljer i skydekonkurrencerne ved OL, og de tre udtagne skytter udgør en stærk trio. Det nok bedste bud på en dansk topplacering er skeetskytten Jesper Hansen, der i 2013 blev verdensmester og netop har afsluttet en stærk sæson, hvor han blev nummer fire ved VM og fik bronze ved EM.

Han var også med ved OL i London for fire år siden, hvor han noget skuffende måtte nøjes med en placering som nummer 26. Det resultat vil han revanchere, og han kan sagtens sætte fingeren på, hvorfor han ikke skød optimalt i London.

”Forud for London kvalificerede jeg mig først to måneder før OL, og jeg skulle bruge en masse kræfter, især mentalt, på de sidste afgørende konkurrencer, hvor jeg ikke vidste, om jeg var købt eller solgt. Da jeg kom til London, var jeg helt død. Jeg kunne bare mærke, at jeg ikke var, hvor jeg skulle være. Det bliver anderledes nu,” siger Jesper Hansen og fortsætter.

”Nu er jeg udtaget i rigtig god tid, og derfor kan jeg fokusere på OL i Rio på en helt anden måde. I London kunne jeg mærke, at jeg ikke havde haft nok timer på træningsbanen på grund af den store konkurrenceaktivitet op til, og derfor stolede jeg ikke på min skydning. Nu får jeg tid og ro til at koncentrere mig om de små detaljer.”

Stolte OL-traditioner
Danmark har stolte OL-traditioner i skeetskydning. Kjeld Rasmussen vandt guld i 1980 i Moskva, det blev til sølv til Ole Riber Rasmussen i Los Angeles i 1984, og den bedrift gentog Anders Golding for fire år siden i London.

Stine Nielsen, der blev nummer ni ved legene i London, er også udtaget til Rio. Hun blev ramt af en blodprop i efteråret 2014 og har skullet kæmpe sig tilbage. Men med en tredjeplads i World Cup-konkurrencen i Fort Benning i år beviste hun, at hun for alvor er tilbage i verdenseliten.
Den tredje udtagne danske skytte, Torben Grimmel, deltager i Rio ved sit femte OL og fik sit bedste resultat for 15 år siden ved OL i Sydney, da han vandt sølv.

DIF’s OL chef de mission, Morten Rodtwitt, glæder sig over at kunne sende den stærke skyttetrio til Rio.

”Jesper kender sig selv og sine behov langt bedre i dag, end han gjorde for fire år siden, og han har et kæmpe potentiale. Han har brug for de rette forberedelser for at kunne præstere optimalt, og det er jeg overbevist om, at DIF, Team Danmark og Dansk Skytteunion kan tilbyde. Med skytterne har vi nogle gode kort på hånden. Torben kommer med masser af erfaring, Stine er kommet flot tilbage efter sin sygdom, og jeg glæder mig virkelig til at følge deres forberedelser,” siger Morten Rodtwitt.

Et eksempel på bedre forberedelse i forhold til OL i London er nye træningsfaciliteter, der betyder, at de kan træne i Danmark, selv når vinteren sætter ind. En donation fra Dansk Supermarked har blandt andet gjort det muligt at bygge en mobil træningsfacilitet, som Jesper Hansen snart tager i brug. Her bliver det også muligt at lave videoanalyse af den daglige træning.

”Det er alt sammen initiativer, vi sammen med forbundet har taget for at give de bedst mulige træningsbetingelser frem mod OL i Rio. Vi ved fra internationale undersøgelser, at faciliteter og ny teknologi er afgørende i kampen om medaljer, og derfor er det afgørende, at vi hele tiden fokuserer på at give atleterne så gode vilkår, som vores økonomiske rammer tillader,” siger Lone Hansen

Yderligere kommentarer:

Morten Rodtwitt, OL chef de mission, DIF: 43262078/29370916, mrt@dif.dk
Lone Hansen, direktør, Team Danmark: 60382527 loha@teamdanmark.dk

Fakta om Jesper Hansen
Alder: 34
Disciplin: Skeet
Verdensrangliste: 4
Tidligere OL-deltagelser: London 2012 (nr. 26)
Bedste VM-resultater: Guld i 2013, 4 i 2015, 6 i 2006
Bedste EM-resultat: Bronze i 2015
Bedste World Cup-resultater i 2015: Sølv i Al Ain, bronze i World Cup-finalen i Nicosia

Fakta om Stine Nielsen
Alder: 24
Disciplin: riffel 10 meter 40 skud
Verdensrangliste: 11
Tidligere OL-deltagelser: London 2012 (nr. 9 i 10 m luftriffel, nr. 11 i 50 m luftriffel (tre positioner))
Bedste World Cup-resultat i 2015: Bronze i Fort Benning
Bedste EM-resultat: 4 i 2014
Juniorverdensmester 2010
Fanebærer og sølvmedaljevinder ved European Games i 2015

Fakta om Torben Grimmel
Alder: 39
Disciplin: Riffel 50 meter 60 skud liggende
Verdensrangliste: 14
Tidligere OL-deltagelser: Atlanta 1996 (nr. 39), Sydney 2000 (sølv), Athen 2004 (nr. 9), London 2012 (nr. 24)
Bedste World Cup-resultat I 2015: Bronze i Changwon
Juniorverdensmester i 1995

Fakta om OL i Rio:
5.-21. august 2016
Danmark har indtil videre sikret sig 61 pladser til OL i Rio, og DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 135 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, der står for udtagelsen.

Atleter udtaget til OL:
Mark O. Madsen, brydning
Jeanette Ottesen, svømning
Rikke Møller Pedersen, svømning
Lotte Friis, svømning
Mie Ø. Nielsen, svømning
Viktor Bromer, svømning
Jesper Hansen, skydning
Stine Nielsen, skydning
Torben Grimmel, skydning

Yderligere oplysninger om atleter, idrætsgrene, kvalifikationer, billeder samt presseinformation kan findes på www.ol.dk. Forberedelserne kan også følges via Facebook (Danmark til OL) og Instagram (@danmarktilol). Du kan også følge #AllForRio på sociale medier, hvor du bl.a. også kan se forbund og atleters egne opslag