DIF modtager IOC-donation til flygtningeindsats i Danmark

100.000 US Dollar fra den Internationale Olympiske Komité skal sikre, at flygtninge kommer ud i de danske idrætsforeninger.
5. nov 2015
100.000 US Dollar fra den Internationale Olympiske Komité skal sikre, at flygtninge kommer ud i de danske idrætsforeninger.
IOC har fra deres nødhjælpsfond til flygtninge doneret 100.000 USD (cirka 700.000 kr.) til Danmarks Idrætsforbund.
Pengene kommer som en hurtig respons fra DIF og IOC på den aktuelle flygtningesituation, hvor DIF så sent som i går aftes deltog i et møde med integrations- og socialministrene om udfordringerne med flygtningeintegrationen.

”Jeg er stolt over, at IOC involverer sig i de samfundsproblemer, vi ser over hele verden og hvor netop idrætten kan være med til at skabe en bedre dagligdag for mange mennesker. Derfor er jeg naturligvis også meget glad for, at vi i DIF med donationen nu kan skrue op for vores indsats over for flygtninge”, siger DIF's formand Niels Nygaard.

Donationen fra IOC vil DIF bruge til at sikre, at flygtningene - hvor det giver mening - hurtigst muligt kommer i kontakt med det danske forenings- og idrætsliv. Det lange, seje integrationstræk skal fortsat skal ske via Danmarks Idrætsforbunds integrationsindsats, Get2Sport, der netop har fået penge fra en satspuljeaftale på socialområdet for 2016. En aftale, der sikrer Get2Sport otte millioner kroner i perioden 2016-2019.

For mere information:
Niels Nygaard, formand i DIF, mobil 20 73 71 12
Morten Mølholm Hansen, direktør i DIF, mobil 21 66 37 74

Venlig hilsen

Torben Lollike
Kommunikationskonsulent, mobil 20 40 98 89.