Idrætsinitiativer i Feldborg, Struer og Viborg er med i opløbet om Danskernes Idrætspris

Alle midt- og vestjyder kan nu stemme og på den måde udvælge et af tre midt- og vestjyske idrætsinitiativer, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 13 nominerede. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla i BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
2. nov 2015
Alle midt- og vestjyder kan nu stemme og på den måde udvælge et af tre midt- og vestjyske idrætsinitiativer, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 13 nominerede. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla i BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
Feldborg BMX Hal, Aktiv Onsdag i Struer og Total Håndbold i Viborg er udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kr., der følger med. Bag udvælgelsen står et regionalt dommerpanel bestående af Anne Grethe Nørgaard, landsholdsspiller i håndbold, Preben Jensen, DIF-ambassadør, og Jens Ole Sørensen fra DR P4 Midt- og Vestjylland.

- Det er ikke forkert at sige, at vi i dommerkomiteen var begejstrede for alle de indstillinger, vi fik. Vi fravalgte dog hurtigt to ellers gode initiativer, fordi de havde været indstillet tidligere og fordi vi gerne ville fokusere på konkrete foreningsrelaterede initiativer, som skulle være lette at iværksætte. Dem var der tre af, som vi i dommerkomiteen var meget enige om skulle gå videre. Vi kan så også konstatere, at der er mange rigtig, rigtig gode initiativer derude. Det vidner om stort initiativ og virkelyst i foreningerne og samtidig ved vi jo, at der arbejdes med utrolig meget mere end det, vi ser, siger Preben Jensen, DIF ambassadør.

Nu er det op til borgerne i det midt- og vestjyske at afgøre hvilket initiativ, der skal gå videre i konkurrencen. Der kan stemmes på et af de tre regionale finalist-initiativer på www.danskernesidrætspris.dk indtil fredag 13. november kl. 12.00. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor DIF’s bestyrelse vil udvælge tre finalister. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2015 lørdag 10. januar 2016.

Om de nominerede initiativer i Midt- og Vestjylland

Total Håndbold i Viborg er en turnering med 2.200 skoleelever, der spillere mere end 1.260 kampe på én dag. Turneringen arrangeres af Viborg Kommune og dens 18 håndboldklubber. Viborgmesterskaberne i Totalhåndbold – eller VM, som turneringen også kaldes – har deltagelse af 210 hold fra 24 skoler.
DGI og Dansk Håndbold Forbund giver også en hånd med og så er der indgået et vigtigt samarbejde med nogle 8. og 9. klasses elever, der blandt andet skal hjælpe til med at være dommere. På den måde lærer de en masse om at arbejde som frivillig. Herudover er der ca. 50 frivillige fra de 18 klubber til stede i hallerne.
Initiativet kan tjene til inspiration for andre, og blive landsdækkende. Spillet er tilpasset så alle kan være med - også uanset øvelse.

Feldborg BMX-Hal er landets største og faktisk den tredje største i hele Europa. Banelængden er på ca. 300 meter og der må køres nationale og internationale løb.
Feldborgs bare 700 borgere har fremskaffet 1,6 million kroner, mens restbeløbet op til de seks millioner kroner, som hele projektet har kostet, er finansieret af Herning Kommune. Feldborg BMX-Hal betyder at medlemmerne af Feldborg BMX-klub, og en masse andre glade BMX-kørere fra nær og fjern, vil kunne træne hele vinterhalvåret. Derved vil alle både bredden og de allerbedste f.eks. landsholdet bedre kunne holde formen vedlige hele året igennem. Da BMX-hallen er bygget i forlængelse og i sammenhæng med den eksisterende sportshal, kan der også styrketrænes sideløbende med selve BMX-træningen.
Initiativet er et bevis på, at hvis man står sammen og virkelig vil noget helt specielt, så kan det lykkedes, selvom det finder sted i en ganske almindelig landsby i Vestjylland.

Aktiv onsdag, Struer, er et tilbud om motion og socialt samvær for aldersgruppen 60+. Med mere end 15 forskellige aktiviteter med forskellige sværhedsgrader, har alle mulighed for at røre sig og være sammen socialt. To timer hver onsdag tilbydes fælles sang, kaffe, opvarmning, gymnastik, stolemotion, ringo, bordtennis, curling, bowl, hockey, badminton, stavgang, vandgymnastik i varm vands bassin og bob.
Ledelsens seks personer og yderligere 16 instruktører er alle ulønnede. Initiativet samler hver onsdag i vinterhalvåret i gennemsnit mere end 200 deltagere.

For mere information, kontakt venligst:
Susanne Søndahl Wolff, Nordic Communications & Marketing Director i e-Boks. 
E-mail: ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Martin Borch, konsulent i DIF
E-mail: mbo@dif.dk, mobil: 29 16 09 18.

Sådan foregår afstemningen
Ved at gå ind på www.danskernesidrætspris.dk kan man til og med fredag 13. november kl. 12.00 stemme på det idrætsinitiativ, som man synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang. De regionale vindere bliver offentliggjort af DR P4 efter afstemningen er slut.
De ni vindere af de regionale afstemninger bedømmes fagligt af DIF’s bestyrelse, som først vælger tre finalister og herefter afgør, hvilket af de tre initiativer der er vinderen. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2014 lørdag 10. januar 2016.

Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2014 blev over 250 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 4.100 tons papir.
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og Post Danmark.
Læs mere på www.e-boks.dk

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk.