Otte millioner kroner til Get2Sport

DIF’s succesrige idrætskoncept i de udsatte boligområder, DIF Get2Sport, forlænges.
28. okt 2015
DIF’s succesrige idrætskoncept i de udsatte boligområder, DIF Get2Sport, forlænges.
Gennem de seneste 10 år har DIF Get2Sport brugt idrætten som løftestang for integrationsarbejdet i landets udsatte boligområder. Projektet har været en ubetinget succes, og nu ligger det fast, at DIF Get2Sport fortsætter i sine nuværende rammer i foreløbigt tre år.

Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti har indgået en ny satspuljeaftale på socialområdet for 2016, som sikrer Get2Sport otte millioner kroner i perioden 2016-2019.

DIF’s formand Niels Nygaard er tilfreds med, at satspuljeaftalen for Get2Sport forlænges.

”Get2Sport har formået at få flere frivillige fra de etniske minoriteter til at forstå dansk foreningskultur og indgå i dansk foreningsliv, og samtidig har Get2sport skabt øget tryghed i de udsatte områder, været kriminalitetsforebyggende og skabt bedre skolegang blandt de unge,” siger Niels Nygaard og fortsætter:

”Blandt mange forskellige tiltag på integrationsområdet og i forhold til socialt udsatte børn og unge har DIF Get2Sport vist sig at være et holdbart og konstruktivt bud på at give børn i udsatte boligområder gode oplevelser gennem idræt. DIF Get2Sport har ikke alene haft succes med at få børn og unge ind i foreningerne. DIF Get2Sport har også fokuseret på at fastholde dem, og derfor er det utroligt vigtigt, at denne kurs også fortsætter i de kommende år,”

DIF arbejder på at sikre Get2Sport permanent driftsstøtte og få udvidet konceptet til at omfatte endnu flere udsatte boligområder i Danmark.