Fremgang i antallet af indstillinger til Danskernes Idrætspris

I alt 248 nye idrætsinitiativer er nomineret på landsplan – flest fra København og Bornholm.
22. okt 2015
I alt 248 nye idrætsinitiativer er nomineret på landsplan – flest fra København og Bornholm.
Krabbeklubben, Jump4fun, De Dansende Divaer, Nørrebro Fighters og Hop i fjorden. Det er bare fem af de i alt 248 nominerede til Danskernes Idrætspris, som danskerne har indstillet. Det er en pæn sjat mere end sidste år, hvor der var indstillet i alt 219 initiativer.
Flest nominerede er der i København og Bornholm med tilsammen 56 forslag til Danskernes Idrætspris. 35 indstillinger var der i Nordjylland, mens distrikt Østjylland tog tredjepladsen med i alt 27 indstillinger.

Lige nu sætter en dommerkomite i hvert P4 distrikt sig sammen og udvælger de tre bedste initiativer. Forslagene bliver vurderet ud fra tre kriterier. For det første skal initiativet have et højt ambitionsniveau – også i udførelsen. Effektivitet og værdiskabelse er det andet kriterie. Det handler om, hvor mange mennesker initiativet kommer til gode, og om pengene er brugt fornuftigt. Endelig skal det være et nyskabende initiativ, som kan tjene til inspiration for andre.
For at komme i betragtning skal initiativet desuden være sat i værk. Det er ikke nok, at det er på tegnebrættet.

Når de tre bedste initiativer i hvert P4 distrikt er fundet, kan alle gå ind og stemme på sin favorit.
Afstemningen sker fra http://www.DanskernesIdrætspris.dk fra 2. til 13. november.

Danskernes Idrætspris er prisen, der fokuserer på foreningsidrætten i Danmark. Prisen gives til det projekt, den aktivitet eller det initiativ, der på inspirerende vis er med til at styrke, udvikle eller nytænke foreningsidrætten i Danmark. Vinderen modtager Danskernes Idrætspris ved DR’s show, SPORT 2015, lørdag 9. januar 2016 i Boxen i Herning. Det vindende projekt modtager ud over æren 50.000 kr. Hertil kommer, at hjemkommunen for det vindende projekt modtager 50.000 kr. til at understøtte og igangsætte nye idrætsprojekter, der kan styrke foreningsidrætten i kommunen.

Bag Danskernes Idrætspris står e-Boks, DR P4 og DIF.