Matchfixing-forebyggelse rykker ind i omklædningsrummet

Mere end 200 elite- og talentmiljøer i særligt udsatte idrætsgrene får i de kommende måneder besøg i et forsøg på at forebygge matchfixing.
21. okt 2015
Mere end 200 elite- og talentmiljøer i særligt udsatte idrætsgrene får i de kommende måneder besøg i et forsøg på at forebygge matchfixing.
Matchfixing er et voksende problem for sporten. Også i Danmark. Som led i Danmarks Idrætsforbunds forebyggende indsats afvikles der i løbet af efteråret og foråret mere end 200 klubbesøg i elite- og talentmiljøer i fem af de forbund, der historisk har flest sager: Fodbold, håndbold, tennis, badminton og ishockey.

På besøgene får udøverne et bedre kendskab til reglerne på området og ikke mindst de store konsekvenser ved at medvirke til matchfixing.

”Der er selvfølgelig de helt oplagte konsekvenser som bøder og udelukkelse, hvis man bliver taget. Men man skal også huske på, at det er en kæmpe forretning, og at de store syndikater benytter sig af mafialignende metoder med afpresning og vold. Derfor er der også en stor sikkerhedsrisiko, hvis først man har sagt ja til at medvirke i matchfixing,” siger administrerende direktør i DIF Morten Mølholm.

I Danmark har der været et stigende antal henvendelser og sager de senere år. Formålet med at rykke undervisningen helt ind i omklædningsrummene er at vende udviklingen.

”Vi har positive erfaringer med at komme helt ud i klubberne og bruge undervisere fra de aktuelle idrætter. Det giver en helt anden nærhed og forståelse for udfordringerne. Og så er det altså vigtigt at gøre det klart, at problemstillingen med matchfixing desværre er mere aktuel og alvorlig end nogensinde,” siger Morten Mølholm.

Klubbesøgene er led i den landsdækkende kampagne ”Stop Matchfixing”, der er et samarbejde mellem blandt andre DIF, Kulturministeriet, DBU og Danske Spil. Læs mere om kampagnen på www.stopmatchfixing.dk.