300 dage til OL: Roerne tester Rio

Med 300 dage til OL er forberedelserne i fuld gang. En donation fra Dansk Supermarked er med til at sikre, at danske OL-atleter kan vænne sig til de mange specielle forhold i Rio. I øjeblikket er roerne i Rio.
10. okt 2015
Med 300 dage til OL er forberedelserne i fuld gang. En donation fra Dansk Supermarked er med til at sikre, at danske OL-atleter kan vænne sig til de mange specielle forhold i Rio. I øjeblikket er roerne i Rio.

Der er præcis 300 dage til OL, og forberedelserne er i fuld gang. Dansk Supermarkeds donation på 30 millioner kroner er med til at sikre, at OL-forberedelserne kan foregå i Rio, og det gør en stor forskel for atleterne. Eksempelvis for de danske roere, der i disse dage både træner på Lagoa Rodrigo de Freitas midt i Rio og suger en masse indtryk til sig fra byen.

”Vi får set og oplevet en masse i Rio nu, så vi næste gang udelukkende skal koncentrere os om konkurrencerne. For mig er det også vigtigt, at jeg allerede nu kender det område, hvor vores high-performance center ligger, og at vi har mulighed for at skrue på detaljerne, så det bliver endnu bedre næste gang, vi kommer. Vi får også oplevet, hvor langt der er til ro-stadion, hvor meget trafikken larmer og alt det andet, som er ret overvældende, når det er første gang, vi er i Rio, ” fortæller Jakob Barsøe fra den danske Guldfirer.

Op til OL i London i 2012 var det på grund af den korte afstand og de lave rejseomkostninger nemt at besøge OL-værten og afvikle træningsture der. Men donationen fra Dansk Supermarked er medvirkende til, at OL-atleterne i forhold til OL i Beijing i 2008 har bedre muligheder for at forberede sig ’on site’.

Roernes sportschef Lars Christensen understreger vigtigheden af, at roerne får det specielle konkurrenceanlæg i Rio ind under huden i god tid før OL:
”Roning bliver unikt til OL. Søen ligger fantastisk smukt helt inde i centrum af Rio, men det er helt anderledes end alle andre anlæg, vi har konkurreret på tidligere. Der er en meget trafikeret firesporet vej helt tæt på startblokkene, og der vil være mennesker hele vejen rundt og en masse larm. Samtidig ligger søen, så der kommer en ret stærk vind ind fra siden, og der er masser af vegetation og bølger. Alt sammen elementer der kan blive helt afgørende næste år, og derfor er det vigtigt for roerne at opleve det på egen krop nu,” siger Lars Christensen.

Team Danmarks direktør, Lone Hansen, bakker op om den konklusion.
”Vi går nu ind i en meget afgørende fase i OL-forberedelserne. Konkurrencerne er hårde og afgøres ofte på de små marginaler, og det bliver afgørende, at detaljerne er på plads. Roerne og deres trænere kan nu tage retur til Danmark, og vi kan i samarbejde forberede os endnu bedre på de konkurrenceforhold, de vil møde under OL,” siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

Morten Rodtwitt, der er chef de mission for OL holdet, lægger vægt på, at de sidste 300 dage skal udnyttes fuldt ud:
”High performance er vores mantra for samarbejdet med atleter og trænere frem mod OL i Rio. Vi stiller store krav til atleterne og trænerne – og det gør vi også til os selv. Vi har netop haft medarbejdere i Rio for blandt andet at se på anlæggene og atleternes by i Rio, så for både sportsfolk og OL-staben går slutspurten i OL-forberedelserne for alvor ind nu,” siger Morten Rodtwitt.

Foreløbig er 58 atleter fra otte forskellige sportsgrene kvalificeret til OL i Rio. Næste chance for at øge antallet af danske OL-atleter er allerede i den kommende uge, hvor VM i 470-jolle afvikles.

Du kan følge de danske atleters forberedelser frem mod Rio på ’Danmark til OL’ på Facebook og på OL.dk

Fakta om Dansk Supermarkeds donation:

 • 30 millioner kroner til Team Danmark og DIF skal styrke OL-holdets muligheder for at levere topresultater til OL i Rio
 • Offentliggjort 14. april 2015
 • Donationen er en del af et fireårigt OL-partnerskab med Dansk Supermarked, der består af kæderne Netto, Bilka, føtex og Salling.
 • Donationen er målrettet fem indsatsområder:
  1. Bedre træningsforhold og målrettet international konkurrencedeltagelse i 2015-2016
  2. Optimalt materiel og udstyr til udvalgte olympiske sportsgrene
  3. Atletstipendier til potentielle OL-medaljekandidater
  4. Talentudvikling i dansk eliteidræt
  5. High perfomance-faciliteter i Rio under OL

Yderligere oplysninger:
Morten Rodtwitt, Chef de Mission, DIF, tlf. 29 37 09 16
Lone Hansen, direktør i Team Danmark, tlf. 60 38 25 27