Ny kampagne sætter folkeskolen i bevægelse

I uge 41 sætter Danmarks Idrætsforbund fokus på de gode historier om idræt og bevægelse i skolen.
5. okt 2015
I uge 41 sætter Danmarks Idrætsforbund fokus på de gode historier om idræt og bevægelse i skolen.

Uge 41 er der traditionelt fuld fart på folkeskolen. Fredag før efterårsferien inviterer Dansk Skoleidræt til Skolernes Motionsdag, hvor 95 procent af landets grundskoler deltager.

I Danmarks Idrætsforbund ønsker man at bakke op om det gode budskab om bevægelse og idræt i skolen og den begejstring, det er med til at skabe. Derfor sætter DIF i løbet af ugen fokus på kampagnen ved at dele nogle af de mange positive historier, der findes rundt om på landets skoler.

”Vi møder hver dag i vores arbejde gode og opløftende eksempler på, hvordan man kan løse de opgaver, der ligger i de 45 minutters bevægelse og samarbejdet mellem skoler og foreninger, der blev skrevet ind i folkeskolereformen. Det er vigtigt, at de gode historier ikke forbliver internt i skolerne og i kommunerne, så vi vil gerne dele dem med resten af landet,” siger Niels Nygaard, formand for DIF.

Med et øget fokus på bevægelse håber DIF, at man kan ændre på den måde, der bliver talt om udfordringerne generelt og i medierne.

”Der er desværre en del steder, hvor reformen endnu ikke virker, og det skal der naturligvis gøres noget ved. Det er dog vigtigt at hive nogle af de mange gode og inspirerende eksempler frem i lyset. For at nå i mål med reformen, kræver det, at vi bliver meget bedre til at dele og lade os inspirere både internt og på tværs af kommunerne,” siger Niels Nygaard.

Kampagnen kører hele ugen på de sociale medier, og Danmarks mest aktive lærer kåres tirsdag.

For yderligere information, kontakt:

Niels Nygaard, formand for DIF, 20 73 71 12

Projektkonsulent Gitte Minor, 40 15 67 60