DIF indgår samarbejde med Hillerød og Helsingør

De to kommuner har tradition for samarbejde. Sammen med DIF skal de gå forrest og inspirere resten af landet.
5. okt 2015
De to kommuner har tradition for samarbejde. Sammen med DIF skal de gå forrest og inspirere resten af landet.

Idræt og bevægelse er en central del af folkeskolereformen med både 45 minutters bevægelse i hverdagen og samarbejde med foreninger. Det har betydet en omstilling i flere af landets kommuner. I Hillerød og Helsingør har man mødt udfordringerne med et tæt samarbejde.

Den målrettede indsats på tværs af kommunegrænserne er blevet bemærket i Danmarks Idrætsforbund.

”Samarbejdet mellem Hillerød og Helsingør er noget, som DIF gerne vil følge og bakke op om, da det kan vise vejen for de øvrige kommuner i landet. Derfor indgår DIF sammen med Hillerød Kommune og Helsingør Kommune en samarbejdsaftale, der gælder for det næste år,” siger Poul Broberg, der er chef for Public Affairs hos DIF.

For at give samarbejdet de bedst mulige vilkår, yder DIF et bidrag på 50.000 kroner til begge kommuner. Pengene skal bruges til at videreudvikle eksisterende initiativer.

Målet er, at Hillerød og Helsingør kan inspirere til lignende samarbejder på tværs af kommuner.

”I Helsingør Kommune er vi rigtigt glade for aftalen. Vi er i forvejen Team Danmark-kommune og har oplevet et markant løft i talentudviklingen de seneste år. Med den nye aftale med Hillerød og DIF styrker vi arbejdet med motion og bevægelse i folkeskolen og håber på den måde at få noget mere ud af de muligheder, der ligger i folkeskolereformen, samtidig med at idrætsforeningerne jo får et ordentlig boost,” siger borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær.

Dorte Meldgaard, der er borgmester i Hillerød, ser også frem til samarbejdet.

”Det er et skulderklap til Hillerød Kommune, at DIF har øje for det positive samarbejde, vi har med Helsingør Kommune om at kvalificere idræt, motion og bevægelse i folkeskolereformen, og det er glædeligt, at vi nu indgår en fælles samarbejdsaftale med DIF. Aftalen skal bidrage til at stimulere og inspirere til reformens mål om mere bevægelse i børnenes hverdag, og den skal være et afsæt for samarbejdet om at styrke de frivillige foreninger, der skal arbejde med den åbne skole, klubber der varetager idrætstimer i folkeskolen. Samtidig skal vi fortsætte det gode samarbejde med andre kommuner for at udveksle erfaringer og idéudvikle. Vi ved, at motion og bevægelse understøtter læring ved at øge koncentrationen hos eleverne. Derfor er det så vigtigt, at vi holder fokus på at integrere motion og bevægelse i skoledagen på en ambitiøs måde, og det bidrager aftalen til,” siger Dorte Meldgaard.

Samarbejdet lægger især fokus på:

  1. Kompetenceløft af frivillige i foreningerne, som skal arbejde i forbindelse med åben skole
  2. Muligheden for at åbne for idrætsråds deltagelse i skolebestyrelsens arbejde med skolereformen
  3. Udvikle modeller omkring samarbejde over kommunegrænser
  4. Foreninger, der varetager idrætstimer i folkeskolen
  5. Matchmaking mellem skoler og foreninger
  6. Åbenhed omkring alle parters kommunikation, der kan være med til at inspirere andre kommuner   

For mere information om samarbejdet kan projektleder Gitte Minor kontaktes på 40156760 eller på gmp@dif.dk.