Indstil et lokalt initiativ til Danskernes Idrætspris

En lokal idrætsforening eller et banebrydende idrætsinitiativ kan vinde 100.000 kr.
30. sep 2015
En lokal idrætsforening eller et banebrydende idrætsinitiativ kan vinde 100.000 kr.
Sidste år blev ’Sundhed i bevægelse’ fra Aalborg regionalvinder af Danskernes Idrætspris. ’Sundhed i bevægelse’ nåede dog ikke finalen, men måske kommer vinderen i år fra netop det nordjyske. Det kræver dog, at der bliver indstillet en masse gode forslag fra lokale borgerne på www.danskernesidrætspris.dk

Alle i Nordjylland kan frem til 9. oktober kl. 12 indstille, hvad de synes er det bedste lokale idrætsinitiativ. Det kan for eksempel dreje sig om en lokal idrætsforening, der yder et ekstraordinært stort arbejde, eller nogen, der har fået en idé, som udvikler måden vi dyrker idræt på i hverdagen. Men det kan også være nogen, der i særlig grad har formået at engagere et lokalsamfund og styrket samarbejdet omkring et banebrydende idrætsinitiativ. Bemærk dog, at Danskernes Idrætspris ikke gives til en enkeltperson for vedkommendes store frivillige arbejde i en forening. Prisen gives til det projekt, aktivitet eller initiativ, der på inspirerende vis er med til at styrke, udvikle eller nytænke foreningsidrætten i Danmark.

Alt, hvad man skal gøre for at indstille et idrætsinitiativ til prisen, er at gå ind på www.danskernesidrætspris.dk og skrive, hvad initiativet går ud på.
I første omgang udpeger en lokal dommerkomité de tre bedste idrætsinitiativer, hvor alle kan stemme på deres favorit. De regionale vindere går videre til den landsdækkende finale, og den endelige vinder afsløres ved DR’s show SPORT 2015 lørdag 9. januar 2016 i Herning.

Ud over titlen dystes der om 50.000 kroner til projektets initiativtager samt 50.000 kroner, som er øremærket til nye idrætsaktiviteter i det vindende projekts hjemkommune.
Sidste år indstillede danskerne i alt 219 initiativer til Danskernes Idrætspris, og de 24 kom fra Nordjylland. Over 40.000 danskere deltog i afstemningen.

- Danskernes Idrætspris giver mulighed for at vise hele Danmark de mange inspirerende projekter, der findes i lokalidrætten. Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset, som vandt sidste år, har skabt nogle fantastiske rammer, som gør det nemmere og mere attraktivt for borgerne i kommunen at bevæge sig – hele livet. Vi vil gerne have mange flere af den slags projekter frem i lyset, siger Niels Nygaard, formand for DIF.

e-Boks trådte ind som sponsor i 2014, hvor den tidligere pris "Årets Idrætskommune" blev relanceret som Danskernes Idrætspris. Og sponsoratet af en pris til netop lokalidrætten hænger godt sammen med e-Boks udbredelse over hele Danmark.

- Der er mange andre gode priser, som retter sig mod eliteudøvere eller store talenter, men for os giver det bedst mening at støtte en pris, som hylder aktiviteterne derude, hvor vores brugere er. Med fem millioner danske brugere af e-Boks er vi ude i alle områder af Danmark, og vi vil gerne give noget tilbage lokalt, siger Henrik Andersen, adm. direktør i e-Boks.

I de kommende uger vil DR's regionale P4-stationer sætte fokus på prisen og på de projekter, der vil ind og blande sig i opløbet.

- Vi skal bruge lytternes hjælp, for det er dem, der skal tippe os om alle de gode idrætsinitiativer, der findes rundt omkring. Lytterne skal ind på www.danskernesidrætspris.dk og indstille deres favoritprojekter, og så vil vi i P4-distrikternes sendeflade benytte lejligheden til at fortælle nogle fantastiske historier om de ildsjæle, der er med til at drive lokalidrætten frem, siger Anne-Marie Dohm, direktør i DR Danmark.


For mere information, kontakt:

Susanne Søndahl Wolff, Nordic Communications & Marketing Director i e-Boks
E-mail: ssw@e-boks.dk, Mobil: 23 82 13 14

Martin Borch, konsulent i DIF
E-mail: mbo@dif.dk, Mobil: 29 16 09 18

Læs evt. mere på www.danskernesidrætspris.dk


Om e-Boks
Fem millioner danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2013 blev over 228 millioner dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 3.630 tons papir.

Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og Post Danmark.
Læs mere på www.e-boks.dk

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk